2015 Jaaroverzicht

Elk jaar worden er terugblikken gedeeld en laat iedereen de mooiste bestemmingen die ze bezocht hebben nog een keer de revue passeren. Ook ik doe daar uiteraard aan mee. Ik heb een geweldig reisjaar gehad en mocht dit jaar twee keer naar India wat ik echt een geweldig land vind.

2015 Jaaroverzicht : India en Spanje

Het jaar 2015 stond voor mij in het teken van India en Spanje.

Beiden landen heb ik dit jaar namelijk 2 keer bezocht. In januari ging ik voor de tweede keer naar India. Eigenlijk had ik zo’n regeltje dat ik liever niet 2 x naar het zelfde land ga maar wat nieuws wil zien…die regel heb ik dus dit jaar achter mij gelaten, in alle opzichten.

2015 Jaaroverzicht : Traditionele Bruiloft – India

Ik werd door een vriendin van mij, Smriti, uitgenodigd om bij een traditionele bruiloft aanwezig te zijn, de hele week!! Bij alle tradities en rituelen!! Ik vond het geweldig om mee te maken. Ik kom er helaas niet aan toe om er een blog over te schrijven….alsof dan de magie van dat moment teniet gedaan wordt…

2015 Travel Tag

2015 Travel Tag

2015 Travel Tag

En als je dan toch in India bent…waarom dan niet een rondreis erachter aan?

Ik ben naar Jodhpur en Udaipur gegaan. Ik vind Rajasthan echt geweldig! Je ziet zoveel, de historie is zo rijk! Ga een half uurtje lopen en je schiet het liefst honderden foto’s!

2015 Travel Tag

Daarna ben ik nog 2 weken in Kerala geweest. Een heel ander land lijkt het haast. Het is er groen en waar ik me over verbaasde, ik zag Katholieke kerken. Als je dan ook weet dat de Portugezen en de Nederlanders daar zijn geweest is het ook weer niet zo verbazingwekkend 🙂

2015 Travel Tag

Rituelen op Papanasam Strand, kerala

2015 Travel Tag

Rituelen in Cochin, Kerala

Ook daar zag ik de mooiste festivals en was ik getuige van de vele Hindoe rituelen die het dagelijks leven beheersen van de Indiase bevolking.

2015 Jaaroverzicht : TBEX Spanje –  Lloret de Mar

In mei ging ik naar Spanje. Ik ging voor het eerst naar TBEX, TravelBloggers EXchange. Ik vond het super en het was enorm leerzaam! Na deze conferentie heb ik mijn naam gewijzigd van LocalizeJ naar Safe and Healthy Travel. Ik leerde daar dat je een niche moest hebben om uit de menigte te steken.. Heel logisch natuurlijk maar voor mijn idee had ik niet een specialiteit…totdat men mij aankeek zo van…HALLO je bent politieagent?? Hmmm…ja klopt. En ja…ik zal dan bepaalde situaties anders bekijken en benaderen… Toen ik thuis was ben ik dus een aantal blogs op het gebied van veiligheid gaan schrijven en heb ik de naam veranderd van mijn blog naar Safe and Healthy Travel.

2015 Travel Tag

De Dancers Pose in Lloret de Mar, Santa Clotilde tuin

2015 Jaaroverzicht : Duitsland, Fietsen

Tussendoor ben ik nog in Duitsland geweest. Elk jaar ga ik vanuit mijn werk fietsen met Duitse/Poolse collega’s van politie / justitie / brandweer in Duitsland, Polen of Nederland. Dit jaar was Duitsland aan de beurt. Het zijn altijd super gezellige dagen!! En de omgeving leent zich voor mij ook om vaak nog wat inspiratie op te doen voor mijn blog natuurlijk 🙂

2015 Travel Tag

Uiteraard heb ik dit jaar ook nog wel een aantal keren op mijn hoofd gestaan 🙂
Dit was op de Desenberg, Duitsland

2015 Jaaroverzicht : Spanje, Estartit – Campinglife

En toen ging ik nog een keer naar Spanje. Een kennis nodigde me uit op de camping. Vond het wel gezellig als ik ook even een weekendje kwam. Zoiets moet je uiteraard niet tegen me zeggen als je ook niet echt wil dat ik kom….ik vloog voor 3 dagen die kant op! Estartit, geweldige omgeving!! De Costa Brava, ruwe kust!! Ook ervaarde ik hoe de vele Nederlanders op vakantie zijn op een camping in Spanje, ook leuk om daar over te kunnen meepraten 🙂

2015 Travel Tag

2015 Jaaroverzicht : India, backpacken met mijn vader

En ik ging nog een keer naar India!

Dit keer niet alleen. Mijn vader wilde nog wel eens een keer meemaken hoe het is om te backpacken!! Als je 74 bent moet je dat niet meer alleen doen natuurlijk. Hij reist veel maar niet/nooit alleen. Hij reist of in een groep of met een reisgezel. Als die dan niet wil backpacken…dan houdt het op. Dus bood ik mij aan 🙂 En hij wilde graag naar India en ik vind het een geweldig land! Ik ging dus voor de 3e keer naar India.

Van mijn reis in Januari had ik contacten overgehouden en diegene, Latif, nodigde ons uit bij zijn familie. We zijn dus de eerste dagen in het gezelschap van Latif en zijn familie geweest in Kashmir. We zaten op een huisboot op het Dal meer bij Srinagar in Kashmir. Een geweldige omgeving, kan het iedereen aanraden. We zijn naar Gulmarg en Sonmarg geweest, bergdorpen in de omgeving waar je geweldige hikes en trekkings kan maken! Wel bleek er een negatief reisadvies voor Kashmir te gelden, ik was blijkbaar niet goed voorbereid want ik had dit niet gelezen.. Maar het viel erg mee en ik ben blij dat we er toch naar toe zijn gegaan.

Shikara Dal Lake SrinagarHet Dal meer, Srinagar  – Kashmir

2015 Travel TagThajiwas Glacier – Kashmir

En dus het moslim festival Eid Ul Adha meegemaakt bij Latif thuis. Een festival waarbij schapen worden geofferd en daarna het vlees wordt uitgedeeld. Ik was een beetje bezorgd over het zien van het offeren van schapen maar dat viel gelukkig 100% mee en het uitdelen was een geweldige ervaring op zich!

2015 Travel Tag2015 Travel Tag
Deze is niet geslacht hoor 🙂 Het mooie schaap van de zus van Latif!

De laatste maandjes dus slijten in Nederland en werken…maar ik heb de volgende reis al weer snel in het vooruitzicht, IJsland. 15 januari ga ik voor een weekje naar het land van vuur en ijs!! Ik ben zo benieuwd hoe ik het daar ga vinden, hoe koud ik het ga krijgen en hoe mooi ik hopelijk het Noorderlicht op de foto kan krijgen met mijn simpele Panasonic TZ70 camera 🙂

Dus al met al ben ik dit jaar ruim 2,5 maand weg geweest, zonder onbetaald verlof te nemen maar wel wat extra vrije uren gekocht 🙂 Gelukkig heb ik die optie bij mijn werkgever. Volgend jaar wil ik weer onbetaald verlof gaan nemen en staat het continent Zuid Amerika op mijn lijstje!!

Maar eens kijken wat daar allemaal van terecht gaat komen 😉

Share
Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge