De derde dag van mijn Wildlife Avontuur, Zuid Afrika

De derde dag van mijn 4 dagen en 3 nachten safari in en nabij Kruger Park.

Die dag gingen we eindelijk Kruger Park echt in!!

Ik werd vroeg in de ochtend wakker omdat ik iets langs mijn tent hoorde lopen. Ik dacht al dat het een Nyala zou zijn. Die had ik de dag ervoor ook al zien lopen op het kamp. Ik sliep in een tentenkamp, dit was op ongeveer 5 a 10 minuten lopen vanaf de lobby. Geweldig toch? Dus echt het gevoel dat je in de wildernis kampeert. Ik vond het super! De tent was ook geweldig, ik heb niet 1 keer het gevoel gehad dat ik niet veilig was of dat er insecten binnen konden komen. Het was perfect!

Wil je deze blog in het Engels lezen? Klik dan hier

P1030173In mijn luxe tent!

P1030169Wat er ondertussen buiten rondliep 😉

spin

Die derde dag, toen ik mijn tent opende, zag ik dus die Nyala voorbij lopen. Hoe geweldig is dat? Wakker worden en zo’n prachtig beest voor je tent rond zien scharrelen. De eerste foto die ik nam was onscherp maar de tweede is gelukkig beter geworden. Tja…wat kan ik zeggen…ik was net wakker 😉

P1030409

Na het ontbijt hadden we kort de tijd om even de tanden te poetsen, we moesten natuurlijk ook nog helemaal terug lopen naar de tent. De gids wilde zo snel mogelijk vertrekken zodat we zoveel mogelijk tijd in Kruger konden doorbrengen van de dag.

P1030187Ik sliep in de rechter tent 🙂

Het was niet warm die dag, de zon scheen wel maar de medewerkers van Marc’s Treelodge waarschuwden ons om ons warm aan te kleden. Ook al schijnt de zon, als je de hele dag boven op zo’n open auto zit wordt het toch wel fris.  Gelukkig had ik een lekker windjack gekocht op de Tafelberg, daar was het ook best frisjes eerder deze reis 🙂

P1030197

P1030196Ik heb echt een geweldige dag gehad in Kruger Park. We hebben veel grote dieren gezien en de omgeving waarin je ze ziet is gewoon geweldig!

P1030193Dit waren de eerste dieren die we spotten

P1030206Zuidelijke Hoornraaf

P1030210Geweldig uitzichtpunt

P1030212En daar zagen we weer deze Afrikaanse Vis Arend

P1030247Wat een geweldig gezicht toch?

Nijlpaarden, volwassen en kleintjes. In een uit het water.

P1030254Ik vind deze foto echt geweldig. Die 2 vogeltjes!!

P1030257

P1030258Deze rende….liep over de weg

P1030264Een hele oude Baobab boom.

Iedereen in onze groep had de avond voordat we hierheen gingen gezegd wat ze wensten te zien. Of omdat ze die dieren geweldig vonden of omdat ze die als enige nog niet gezien hadden. Ik heb de luipaard gezegd. Dat was het enige dier van de Big Five die ik nog niet gezien had. En ja hoor!! We hebben hem gespot! Op een afstand … maar toch! Ik vond het echt speciaal om zo’n machtig beest daar te zien liggen in zo’n boom. Kunnen jullie hem zien?

P1030277Als je heel goed kijkt zou je hem misschien kunnen spotten. Ik had ook zeker een aantal aanwijzingen nodig om de plek te zien waar hij lag. Ik had hem zeker nooit gezien als onze gids het niet uitgelegd had en hij geen aanwijzingen had gekregen van andere gidsen.  Hij ligt rechtsonder op de onderste grote tak.

P1030279

P1030327Rondrijden, op zoek naar wild in Kruger Park

P1030305Kleine giraf, geweldige beesten!

P1030307

P1030315Deze oude buffels stonden bij de ingang van het enige restaurant in Kruger. Daar waren dan wel gelijk een aantal grote ketens vertegenwoordigd en kun je heel lekker eten!

P1030322Dit geweldige vogeltje kwam heel dichtbij, had ook trek. Ik heb dit punkervogeltje ook al in Johannesburg gezien, geweldig beestje!

P1030325Daarna zagen we weer vele andere grote dieren

P1030343De giraf die langsloopt als we een neushoorn spotten
P1030349

P1030360Zij zaten aan de kant van de weg te eten

P1030367Een Nyala met een groot gewei. Wat een geweldig plaatje geeft dit.

Toen we onderweg naar de uitgang waren kwamen we een groep olifanten tegen bij het water. Wat een super gezicht. Zij stonden te drinken, met een aantal kleine olifanten in de groep.

P1030378

P1030371Zie je dat kleintje?

P1030376

olifant-hippo

Voordelen en nadelen over deze trip

Ik heb de hele tour, de 4 dagen, met een groep gedaan en dus gegidst van begin tot eind. Voordelen daarvan zijn dat de gids exact weet waar je dieren kan spotten en onderling contact heeft met andere gidsen. De luipaard had ik anders nooit gezien. Ik vond het niet erg om in de ochtend erg vroeg op te staan. Elke dag zijn wij vroeg tot enorm vroeg opgestaan. (ook twee ochtendwandelingen gemaakt)

Nadelen zijn dat je in een voertuig zit met veel personen. Als je in een voertuig zit met mensen die je kent vraag je misschien eerder of zij een foto voor je kunnen maken als het wild zich aan de andere kant van het voertuig bevind. En dat is de enige die ik mij kan bedenken.

P1030345Ik heb de trip geboekt bij het bedrijf Detour Africa op www.detourafrica.co.za Zij zijn echt zeer flexibel in het aanbieden van allerlei trips en met vertrektijden op bijna elke dag. Ze waren ook erg snel met reageren via mail. De hele trip was erg goed geregeld. Ik boekte de 4 day Tente Camp Safari en heb R5995 betaald, dat is iets over de 500 euro. Het enige wat ik alsnog moest betalen op de trip waren 2 lunches, op de heen- en op de terugweg. Daarnaast dagelijks je eigen drankjes.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge