De Pinquins van Betty’s Bay – Zuid Afrika

Als je Zuid Afrika gaat bezoeken mag je deze leuke kleine diertjes toch echt niet missen!! Overal langs de kust zijn plekken, stranden waar ze zich ophouden. Ik ken twee plaatsen waar je ze kan zien. Bij Simon’s Town heb je Boulders Beach en dan is er Betty’s Bay. Daar zijn wij naartoe gegaan.

Op zoek naar de Pinquins van Betty’s Bay, Zuid Afrika

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Do you want to read this post in English? Click here

Deel van de bekende Tuinroute

Vanaf Kaapstad reden we naar Stellenbosch. Erg leuke stad en zeker de moeite waard om even rond te lopen. Vanaf daar kun je door rijden naar Betty’s Bay om de pinquins te bezoeken. Het is zo’n 60 km rijden en de route leidt je langs de geweldige kust van Zuid Afrika.  Het maakt deel uit van de bekende tuinroute en je zult onderweg geweldige panorama uitzichten hebben. Er zijn uiteraard plekken langs de kant van de weg om even te stoppen om foto’s te maken en dat hebben we uiteraard gedaan!

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Als je dan het plaatsje Betty’s Bay binnenrijdt zie je gelijk bordjes met verwijzingen naar de plek waar je de pinquins zal zien. We volgden deze bordjes en kwamen uit in een soort wijk. We hadden het idee dat we niet goed zaten maar dat was niet zo. Juist toen we dachten: we draaien om… Zagen we een bordje dat we er waren!! Toen we de auto geparkeerd hadden hoorden we al geluid van wat later bleek, de pinquins!!

Safe and Healthy Travel

Volg de bordjes naar Betty’s Bay

Pinquins van Betty's Bay, Zuid AfrikaWe betaalden een entree van 10.000 Rand en konden gaan lopen over de boardwalk.

Als je dan gaat lopen komt het geluid steeds dichterbij en als je goed kijkt, in het begin, zie je ze al tussen het groen zitten. In stelletjes lopen ze daar. Het zijn de kleine Afrikaanse pinquins. Ze zeggen dat er 180.000 pinquins nog zijn en hoe groot dat getal klinkt,…het is niet zoveel meer. In 1910 waren er nog 1.45 miljoen pinquins aan de Afrikaanse kust….er werden in vroegere jaren zo’n 450,000 eieren gezocht en voor consumptie gebruikt. Nu zijn er dus stukjes beveiligd als leefgebied en hopen we maar dat de populatie weer gaat groeien.

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Ook al loop met enorm veel toeristen toch heb je niet het gevoel dat je er met z’n allen staat te kijken. De boardwalk is lang en dus sta je allemaal op de eerste rang te kijken. Er is genoeg plek zodat een ieder een goed plekje heeft. Dat is wel het voordeel van zo’n lang pad langs het strand. Aan beide kanten heb je wat te zien en dus kun je genoeg doen op dat smalle stukje boardwalk!

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

En dan loop je de bocht om en is dit je uitzicht!! Dat is toch geweldig?

Op slag verliefd op de Pinquins van Betty’s Bay

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

De zee was nogal ruw voor die kleine Pinquins van Betty’s Bay

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

We zagen verschillende pinquins zwemmen in de zee. En de zee was behoorlijk onrustig. Ze zien er zo klein en kwetsbaar uit als je ze ziet rondwaggelen. Maar ze duiken er zo in, ze wachten een goede golf uit en daar gaan ze.. dichtbij de rotsen..  Ik heb er niet een raar tegen een rots aan zien komen.. waar ik wel bang voor was als je er zo in ziet duiken.

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Overal zie je ze lopen en staan in de omgeving 🙂

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Familie Pinquin.

 Je ziet ze het meest in paren rondlopen.

Zien ze er niet lief uit? De Pinquins van Betty’s Bay

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Later deze reis ben ik ook nog naar Boulders Beach geweest. Daar zijn ook veel pinquins op het strand te bewonderen!! De plek om ze te bezichtigen is misschien fijner, wat meer aanwezig voor de toerist en dus kun je een kopje koffie drinken en wat souvenirs kopen maar ik vond Betty’s Bay veel mooier wat betreft de plek waar je de pinquins ziet. Hier liepen we met veel toeristen op een kleiner stuk, er waren uitkijkpunten gemaakt waar je dan met z’n allen staat dus dat is  jammer. De pinquins zijn uiteraard net zo leuk en geweldig om te zien!!

Penquins of Betty's Bay, South Africa

Bij Betty’s Bay zagen we ook de Afrikaanse Rock Hyrax of ook wel Dassie genoemd in het Afrikaans.

Rock Hyrax bij de Pinquins van Betty's Bay, Zuid AfrikaWat een leuk diertje!!

Rock Hyrax bij de Pinquins van Betty's Bay, Zuid Afrika

Kijk voor meer van mijn avonturen in Zuid Afrika op deze pagina

Kan ik je daarnaast inspireren om te gaan fietsen nabij Rome?

Fietsen buiten Rome: Bracciano en Martignano Meer ontdekken

Jacomijn is een politieagent uit Nederland die jou graag laat zien hoe je veilig, actief en gezond de wereld kan over reizen. Safe and Healthy travel is a MUST

Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.