TBEX – Lloret de Mar

Dit jaar ben ik voor het eerst naar TBEX geweest. Dat staat voor Travel Blogger EXchange. Ik had er al veel over gelezen en veel medebloggers er over zien tweeten en updaten op de sociale media. Elke keer als er een conferentie was dan zat ik op een ander wereld deel. Deze keer had ik geluk. In Mei dit jaar was ik in Europa en was TBEX in Spanje! Gelukkig werd ik op tijd aangesproken door mijn goede TB-vriend Mike Hinshaw die me vroeg of ik ook kwam. Ik heb gelijk een ticket gekocht en alles geregeld.

IMG_20150501_075606Toen het zover was vond ik het best nog wel spannend. Ik ging allemaal mensen ontmoeten die ik alleen maar online kende. Ik had alles geregeld voor mezelf,  heel goed natuurlijk. Maar daardoor liep ik op het laatst allerlei trips en overnachtingen mis die door TBEX aangeboden werden maar al doende leer je! Dit weet ik voor de volgende keer.

Ik ben voordat de conferentie van start ging met 2 photowalks meegeweest, echt super! Beiden werden door medebloggers georganiseerd. Lloret de Mar door Nathan Sado en die in Girona door Gianni Bianchini. Het waren twee geweldig leuke middagen waarop ik een heel aantal bloggers al leerde kennen. Het uitwisselen van informatie en ervaringen is geweldig. Je hebt allemaal hetzelfde doel en dezelfde drive, super!

FB_IMG_1431892288469In Lloret de Mar met geweldige groep bloggers!!

FB_IMG_1431892357975In Girona met wederom een geweldige gezelllige groep Bloggers!

Ook heb ik nog een erg gezellig boottrip gemaakt op de dag van de opening Party. Met zo’n 100 man op een katamaran voor de kust varen. Een  baai verderop heerlijk van de zon genieten en van de BBQ en toen weer terug. Lekker muziekje erbij aan en dansen met z’n allen. Echt leuk!

P1090317Ook waren twee avonden waarop we kennis konden maken met een heel aantal bloggers. De Travel Massive Party en de Opening Beach Party. Die Opening Party ook echt geweldig.

De Beach Party was op het strand van Santa Christina. We konden er met de boot naartoe als we ons meldden op de boulevard van Lloret. We kregen toen daar ook onze bagde waarop onze naam en blognaam/twitternaam stond. Wat super geregeld. Met een grote boot gingen we naar de party! Ik herkende al een heel aantal bloggers van de Party de avond ervoor en van de twee photowalks. Echt leuk.

De Opening Party had een heel aantal typische Catalaanse tradities voor ons in petto. Het heerlijke eten en drinken uiteraard. Ik heb, samen met Mike Hinshaw heerlijke genoten van alle heerlijke tapas. En de ultieme opening werd gedaan door de traditionele Castellers. Dat is een oude tradtie die onderhand door UNESCO is uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Wat geweldig om te zien. Het is kastelen bouwen met mensen. Wat  een concentratie en een kracht zeg. Super!!  Later deze week nam ik zelf nog deel aan het opbouwen van zo’n kasteel. Geweldig!

P1090321Mike Hinshaw en ik onderweg naar de Opening Party!!

P1090335Heerlijke tapas

IMG_20150430_205740~2De catalaanse traditie: Castellers

De twee dagen conferentie waren voor mij een eye-opener. Ik heb een aantal super interessante lezingen bij gewoond maar het spreken met de overige deelnemers, de bloggers..daar heb ik veel van geleerd. Met name waar ik uniek in kan zijn. Wanneer bereik je veel mensen? Wanneer keren mensen bij je blog terug? Nu zei iedereen als ze wisten welk werk ik deed dat ik het natuurlijk over veiligheid moest hebben. Daar moest ik gebruik van maken. Achteraf vind ik het zo raar dat ik daar zelf nooit aan gedacht heb. Vooral ook omdat ik toch de laatste tijd wel dacht dat ik iets unieks moest hebben om meer bezoekers te krijgen en om terugkerende bezoekers te krijgen juist.

IMG_20150509_174724De dag na de conferentie heb ik nog een tour kunnen doen die geboden werd door TBEX. Dit was ‘Get Active in Lloret’. Ook deze dag leerde ik weer andere bloggers kennen. Geweldige dag waarop Aysha Griffin en Andreja Jernejcic leerde kennen. Een dag dat ik Yoga met Aysha deed op het strand 🙂 en Kayakken met  Heerlijk!! We zijn nog naar de Santa Clotilde Gardens geweest en Modernista Cemetery.

P1090650Andreja en ik kajakken

P1090678Aysha en ik aan de Yoga op het strand

Dit was tevens de laatste dag dat ik wat met medebloggers ondernam en op kosten van TBEX een geweldige dag had!!

Nadat ik thuis kwam heb ik dus wat veranderingen doorgevoerd. Ten eerste is de naam LocalizeJ nu verdwenen. Leuk om daarmee te zijn begonnen maar vanaf  nu staat alles in het teken Safe en Healthy Travel.

Safe natuurlijk vanuit mijn achtergrond omdat ik bij de politie werk. Healthy omdat ik van sporten hou en ik vaak uitjes kies op reis die sportief zijn. Daarnaast hou ik van lekker maar gezond eten en neem ik vaak kooklessen in het land waar ik ben.

20150508_211259-kdcollage-1Helemaal geen straf om dit soort activiteiten meer te doen op reis 🙂

Dit geeft mijn reizen nog meer doel en richting. Dat is op ook wel weer fijn, niet dat ik geen doel meer had maar wat gerichter zoeken naar bepaalde trips en bestemmingen is ook wel goed!!

Ik had hier al over geschreven maar ik wilde het verhaal toch nog iets uitgebreider vertellen.

Heel erg bedankt TBEX!!

En dit jaar opnieuw naar TBEX, met een nieuw en gerichter blog waar ik hopelijk wat tripjes mee binnen kan halen 🙂

Volg mij op de sociale media onder:

Twitter: @Safe_H_Travel

Facebook: www.facebook.com/SafeHealthyTravel

Instagram: SafeandHealthyTravel

En als je nog reclame voor mijn pagina/profiel/account maakt ben ik je helemaal dankbaar. Het is moeilijk om onder de aandacht te komen van mensen die niet al in mijn sociale media kring zitten nl. 😉

Jacomijn is a police officer from The Netherlands who loves to show you how to travel the world Safe, Healthy and Active!! Safe and Healthy Travel is a MUST!

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.