Walvis Spotten in Hermanus Baai, Zuid Afrika

Rijdend over de mooie en goed onderhouden wegen van Zuid Afrika waren we onderweg naar Hermanus om walvissen te spotten. Ik had gelezen dat ze daar te zien waren, ik had er geen enkele voorstelling bij maar mijn moeder en ik zijn gewoon die kant op gegaan om het te ervaren.

Zuid Afrika Okt14 073~2

If you want to read this blog in English,  click here

Onderweg stoppen bij Betty’s Bay

De weg er naar toe is een erg mooie route en geeft je geweldige uitzichten over de baaien en de bergen. Toen we in het dorpje Hermanus aankwamen zagen we al snel waar we moesten zijn. Er was een grote parkeerplaats bij een baai waar we een heel aantal mensen zagen staan. Ze keken allemaal dezelfde kant op, een aantal liepen weer weg.. We kregen het idee dat we te laat waren. We waren eerst bij Betty’s Bay geweest, honderden Pinquins spotten. En die hebben we gezien, lees hier. Geweldige ervaring!

Zuid Afrika Okt14 137~2Aangekomen bij Hermanus

We hebben snel de auto geparkeerd en zijn naar het uitkijkpunt gelopen. Er stonden nog steeds veel mensen en het duurde toch niet lang voordat we dachten dat we wat zagen. En even later zagen we daadwerkelijk een vin boven komen. Het was op een paar honderd meter afstand. Wat super!!! Wat een groot gevaarte! Iedereen die het  zag was blij, mensen juichten. Wat gaaf!!

Zuid Afrika Okt14 197~2

Zuid Afrika Okt14 212~2

Zuid Afrika Okt14 198~2

Zicht over de baai van Hermanus

De geweldige walvissen spotten

Het duurde niet lang of we zagen weer een walvis. Deze kwam zelfs nog wat hoger uit het water. Wat een gaaf gezicht. Even later spoot deze zelfs nog wat water omhoog!! Je kunt je haast niet voorstellen hoe groot deze vissen zijn. Zoveel meters lang, de omvang kan ik me helemaal geen voorstelling bij maken. Het is ongelooflijk. Toen ik dat zag zwemmen voor je, wat voelde ik me toen klein. Zo klein en nietig zijn wij als mens, terwijl we daarnaast zoveel invloed hebben op alles wat zo machtig en prachtig is.

Zuid Afrika Okt14 213~2

Zuid Afrika Okt14 232~2

Zuid Afrika Okt14 234~2Is het niet geweldig, zo hoog uit de zee komend

(Foto’s genomen op een paar honderd meter afstand)

De walvissen leken dichterbij te komen. Ik liep een stukje mee en kon op een bepaald punt van de parkeerplaats af en de klif op lopen. Ik stond toen wat dichter bij het water en er zwommen twee enorme walvissen, met maar een heel klein stukje van hun rug zichtbaar, voor mij langs. Ik stond met open mond te kijken. Wat een enorme, machtige dieren.

Zuid Afrika Okt14 245~2Deze walvissen zag ik op een aantal meters voor mij langs zwemmen

SAM_3740~2Tussen mij en de mensen links van mij zie je de walvis…

Zuid Afrika Okt14 249~2

Zuid Afrika Okt14 233~2~2Mijn moeder en ik met achter ons Hermanus Baai

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge