Yoga Pose op de Desenberg. Warburg – Duitsland

Na wat kilometers gefietst te hebben door het mooie heuvelachtige landschap van Warburg hadden we een pauze.

P1100402Groepsinformatie

Ik was met een groep van politie, justitie en brandweer vanuit verschillende delen van Duitsland en Nederland. Elk jaar fietsen we 3 dagen en bezoeken historische bezienswaardigheden en hebben gewoon erg veel lol. Wel fietsen we zo’n 60/70 km per dag dus je kan het zeker nog wel een fysiek sportief uitje noemen.

If you want to read this post in English click here

Deze keer waren we in Duitsland, bij de stad Warburg in de buurt. De stop die we hadden was bij de Desenberg. Ik dacht dat het een berg was…wat de naam uiteraard ook aangeeft maar het bleek een oude vulkaan te zijn. Alleen was deze al 1800 jaar niet meer actief geweest, dus we konden er veilig en goed naar boven klimmen 🙂
P1100758
Beklimmen van de Desenberg
We begonnen te lopen en de berg te beklimmen, we hadden van veraf al gezien dat er overblijfselen van een kasteel of uitkijktoren bovenop stond. Het pad wat ons om de berg omhoog slingerde was gemaakt van grind en liep makkelijk. Het pad bracht ons langzaam omhoog en gaf soms iets uidaging door wat steiler te worden. Bijna iedereen kan deze berg beklimmen, wij deden er ongeveer 20 minuten over om boven te komen.
 P1100760Yoga Pose op de Desenberg

Bijna boven gekomen zag ik een mooie plek om toch even snel een hoofdstand te doen. Er was mooi uitzicht over het landschap en mijn collega wilde wel een foto maken. Ik vind hem mooi geworden!! Ik heb sinds kort de nieuwe hobby ontwikkeld om overal, en vooral op de mooie plekjes opdeze aardbol een hoofdstand of andere yoga pose te doen. Hier zullen er dus meer van volgen…je bent gewaarschuwd 🙂

Desenberg
Panorama view vanaf Desenberg
Bovengekomen stond er best wat wind. Ik ben de toren die midden op staat opgeklommen en heb even genoten van het verdiende uitzicht. Het landschap en panorama uitzicht daarbovenop is geweldig.  Het is lente en dus verschillende kleuren groen die het uitzicht markeerden.
P1100763
P1100779
 Overblijfselen bovenop Desenberg
P1100785
P1100787
Ik heb genoten van de klim maar ook zeker van het uitzicht.
Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge