Mijn Bucketlijst blijft groeien

My-bucket-list

Wil je deze blog in het Engels lezen? Klik hier

Ik denk dat iedereen wel een soort van een bucketlist heeft. Dingen die je graag wil doen of waar je van droomt om te doen ooit. Die van mij bestaat op dit moment uit bestemmingen in het buitenland. Dat zal voor niemand een verrassing zijn 🙂 De meeste zijn uiteraard nog dromen en een aantal staan al in de toekomst gepland. Voor die resterende items op mijn lijst ben ik hard aan het werk om ze realiteit te maken.

1383483410965

Het zijn niet alleen bestemmingen in het buitenland die er op staan, ook een aantal activiteiten die ik nog wel ondernemen staan er op. Die wil ik dan ook in het buitenland doen. Zoals werken of vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Ik heb uiteraard al een weekje vrijwilligerswerk gedaan bij het Juara Turtle Project op Tioman Eiland van Maleisie maar ik vind dat niet lang genoeg om daadwerkelijk beleefd en gevoeld te hebben hoe het is om in het buitenland te werken. Dus die blijft nog even op mijn lijst staan. Ook wil ik graag Spaans leren in het buitenland. Het liefst zou ik dat in een Centraal of Zuid Amerikaans land willen doen.

Door een lijst te maken ga je doelen stellen

Als je doelen hebt gesteld weet je waar je naartoe wil werken. Dit heeft dus een dubbele functie, weten wat je wil doen en plannen maken om daar te komen. Voor mij werkt het voor nu erg goed!

P1050247

Als eerste, in 2012 ben ik op een solo rondreis gegaan van 2 maanden. Dat bleek een super keuze voor mij te zijn om mijn dromen waar te maken. Sindsdien heb ik nog een paar korte reizen gemaakt binnen Europa en naar Marokko (Afrika) En in 2014 ben ik 3 maanden naar Azie gegaan.

1390920605058

Dat jaar heb ik Bagan, Myanmar van mijn lijstje af kunnen strepen. Ik was zo super blij dat ik daar was, het was echt een van de highlights van mijn 3 maanden rondreis. Ik was er al in de tweede week van mijn 3 maanden reis. Het is een super mystieke plek om te zijn. Iedereen zou daar eens in zijn leven naar toe moeten gaan. Ook als Azie je niet aanspreekt zou je alsnog deze plaats erg mooi vinden vol met pagodes, tempels en stupa’s!

20140406_142757-kdcollage

Ook kan ik afstrepen dat ik graag een Orang Oetan wilde zien in het wild. Ik ben naar Bukit Lawang gegaan op Sumatra, Indonesie. Ik heb het wel afgestreept maar dat wil niet zeggen dat ik niet alsnog een keer ga kijken naar ze op Borneo ofzo 🙂

Ik heb dus een plaats en  een activiteit af kunnen strepen na 3 maand reizen maar toch wordt de lijst alleen maar langer in plaats van korter. Hoe meer ik reis en hoe meer ik zie, hoe meer ik ook wil zien en wil ontdekken. En dan is er maar zo weinig tijd om te reizen. Ik reis al wel redelijk veel maar op de een of andere manier bewaar ik telkens mijn bucketlist tot de volgende keer.

images

In 2014 ga ik ook nog naar Zuid Afrika. De Big Five zien staat uiteraard ook mijn lijst! Ik hoop dat ik een mooie safari kan maken en ze allemaal te zien krijg! Ook ga ik dit jaar nog naar Turkije. De Blauwe Moskee in Istanboel staat op mijn lijst. In december is het zover. Ik ga op een culturele rondreis door Turkije. Voor de eerste keer in een paar jaar dat ik in een groep ga reizen en alles verzorgd is. Het was een super aanbieding dus dat kon ik niet laten gaan!!

Werkt het bij jullie ook zo? Wordt jullie bucketlist ook alleen maar langer?

Share
Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge