De Helblauwe Kuang Si Waterval – Laos

Als je in Luang Prabang bent kan een bezoek aan de helblauwe Kuang Si waterval natuurlijk niet ontbreken!! Wat een overweldigende kleur was dat!

Helblauwe Kuang Si Waterval

Er zijn allerlei reisbureautjes die je deze trip kunnen regelen. Het is een klein uurtje rijden door een geweldig bergachtig landschap van LP naar de helblauwe Kuang Si waterval.

Ik was met een klein groepje toeristen en we liepen gezamenlijk naar boven. Je loopt in een soort park en betaalt dus een entreeprijs. Dat is vaak bij de trip inbegrepen en dus vooraf geregeld.

For the English version of The Bright Blue Kuang Si Waterfall.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Ik ben, zoals de meesten, bovenaan begonnen. Daar is de hoogste waterval, niet super hoog maar er is een mooi uitzichtpunt gemaakt van waaruit je kan kijken en van waaruit uiteraard leuke foto’s gemaakt kunnen worden. Gelijk als je aan komt lopen valt de mooie heldere en frisblauwe kleur op van het water. Het water komt rechtstreeks uit de bergen en is dus ook nog eens ijskoud.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Luang Prabang Laos

 Helblauwe Kuang Si Waterval

Tijdens de mooie wandeling naar beneden kwam ik langs allemaal mooie kleine watervallen die de rivier op weg naar beneden tegenkomt. De helblauwe kleur van de Kuang Si Waterval is soms echt betoverend!! Op de achtergrond de groene tinten van de jungle maakt het geheel helemaal af.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Halverwege kwam ik langs een punt waar je heerlijk kan zwemmen mocht het warm weer zijn. Het was lekker warm maar niet zo warm dat ik het ijskoude water in ben gegaan 🙂

Opvang voor beren @ Helblauwe Kuang Si Waterval

Toen ik bijna beneden was kwam ik langs een opvang voor beren. Deze zitten hier en ik vond het maar een beetje zielig lijken. Ze zaten in een ergere situatie en hebben nu een goede opvang werd mij verzekerd. Toen ik op internet ging zoeken kwam bij Free The Bears uit. Zij hebben daar de opvang en halen beren uit vaak benarde situaties en proberen daar waar mogelijk de beer te rehabiliteren. Ook verzorgen zij voorlichtingen bij de lokale bevolking om zodoende dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.

Helblauwe Kuang Si Waterval

Lokaal dorp bezoeken @ helblauwe Kuang Si waterval

Op de terugweg kwamen we langs een lokaal dorp en deze bezochten we. Dat is ook altijd wel super om te zien. Ik vind de combinatie altijd zo apart dat je eigenlijk in een houten hut woont maar dat er wel een schotel naast de hut staat. Er is verandering gaande maar die gaat niet snel. Of men het ook altijd wil is dan natuurlijk ook de vraag. Voor nu leeft men nog zoals men dat al altijd deed en lijken de meesten daar blij mee. Al zullen vele tieners en twintigers echt wel naar de stad Luang Prabang trekken, hetzij voor opleiding en/of voor de moderne tijd 🙂

Helblauwe Kuang Si Waterval

Vond je dit een leuke trip? Bewaar hem dan en pin hem op je bord!!

Helblauwe Kuang Si Waterval

Benieuwd naar meer Laos avonturen?

Beautiful sunset at Mount Phu Si  – Luang Prabang (Niet in Nederlands beschikbaar)

Tubing in Vang Vieng – Laos (Niet in Nederlands beschikbaar)

The Mysterious Plain of Jars  – Phonsavan (Niet in Nederlands beschikbaar)

Of wil je graag wat over andere Aziatische landen lezen?

10 dagen op het schone en groene Sri Lanka

3 dagen in de jungle van Kota Kinabatangan – Borneo, Maleisie

Of kan ik je inspireren om een mooie wandeling te maken?

Wandeling in het Springendal, Ootmarsum

Ik hoop dat je net zo geniet van deze mooie wereldbol als dat ik doe!!

 

 

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge