El Camino: Mijn nieuwe uitdaging voor 2016

Het is weer tijd voor een langere reis. Het is namelijk alweer 2 jaar geleden dat ik er 3 maand op uit trok.

Azie, meerdere reizen

Uitdaging: Een lange reis in 2016!

Ik wil dat elke 3 jaar doen en dus is het dit jaar weer zover. Ik heb mij voorgenomen dat ik naar Zuid Amerika ga. Ik ben de afgelopen 4 jaar zo vaak in Azie geweest dat ik vind dat ik nu weer op een ander avontuur moet. Een andere cultuur en historie moet gaan verkennen. Ik ben in 2009 in Mexico en Guatemala geweest en vond de geschiedenis, de cultuur, de mensen en het eten heerlijk!!

Ik wil dus weer een aantal maanden gaan reizen. En ja….hoe begin je dan zo’n reis?
Ik begon altijd met een vliegticket naar een bestemming en een terugreis vanaf een ander punt zodat ik een heel aantal km;s moest afleggen ondertussen. De eerste reis vloog ik op Hanoi, Vietnam en kwam ik terug vanaf Ho Chi Minh City, ondertussen was ik ook nog in Laos en Cambodia geweest. In 2014 vloog ik op Yangoon, Myanmar en kwam ik terug vanuit Kuala Lumpur, Maleisie. Toen heb ik de landen Myanmar, Thailand, Maleisie, De Filipijnen en Indonesie bezocht. Geweldige reis!!

Uitdaging: Een ander begin dit jaar!

Ik denk dat ik dit jaar een heel ander begin. Namelijk gewoon dichtbij huis in de trein stappen. Ik wilde eerst de Transmongolie Express doen maar dan ben  ik weer in Azie en dat was nu juist een keer niet de bedoelding.  Ik wil naar het Spaanstalige deel van deze wereld. Het continent Zuid Amerika, Chili en Peru, Venezuela en Colombia. En wat dacht je van Aruba en Curacao?

Ik bedacht me toen dat ik binnen Europa al in het Spaans talige deel van deze wereld kan beginnen. In 2015 was ik er al 2 keer en het is tgoch een heerlijk land met een geweldige cultuur en historie.

Spanje, Catalonie

Ik hou van uitdagingen, ik ben sportief en ik onderneem graag sportieve uitjes als ik reis…en laat ik dat nu eens tot een geweldig hoogtepunt van dit jaar samensmelten:

en dus besloot ik dat ik dit jaar een Camino ga lopen.

Wat is een Camino?

Een pelgrimsroute die naar Santiago de Compostella leidt. Hij wordt El Camino genoemd en da vertaal je vanuit het Spaans als: De Weg.

WP-Camino-fieldsMijn nieuwe uitdaging: El Camino

De route wordt vaak met een special gevoel of doel gelopen. Om al lopende nieuwe inzichten te krijgen of een nieuw levensdoel.
Het is dus een spirituele route voor velen, het eindpunt is dan ook niet voor niks Santiago de Compostella, een bedevaartsoord.

De mensen die je onderweg leert kennen, de verhalen die daarbij horen, de afstand die je aflegt en de inzichten die je krijgt… het lijkt mij echt een geweldige ervaring die ik wil ervaren. Misschien krijg ik er ook wel het ultieme inzicht….dat ik toch ineens weet wat ik moet gaan doen…terugblikkend op mijn post van eind vorig jaar… Ik sta nog steeds op dat kruispunt….

Ik sla nu een weg in en ga mij voorbereiden op een reis van 5 maanden. Ik wil 5 maand erop uit en zal tenminste een maand voor deze Camino uit trekken.

Welke uitdaging wordt de mijne dit jaar?

Er zijn verschillende Camino’s en welke ik ga doen weet ik echt nog niet.
Voor nu ga ik dus lopen in de omgeving waar ik woon…en als ik daar alle routes van binnen en buiten ken pak ik de auto en zoek ik andere mooie routes in Nederland op!

Vandaag heb ik tenminste weer geweldige foto’s kunnen maken in het buitengebied van Hellendoorn.

Hellendoorn, Uitdaging El CaminoHellendoorn, Uitdaging El Camino

Hellendoorn, Uitdaging El Camino

Hellendoorn, Uitdaging El Camino

Hellendoorn, Uitdaging El Camino

Wie heeft al eens een Camino gelopen?
Welke tips heb je voor mij?

Share
Tags:
13 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge