7 Tips – Fit blijven tijdens het Vliegen

Ik denk dat iedereen dat wel kent… Dan ben je na een lange vlucht op je bestemming en zou je graag je omgeving willen gaan verkennen maar je bent niet fit … je hebt een zwaar hoofd of zelfs hoofdpijn. Je lichaam voelt niet uitgerust en je zou eigenlijk graag even willen rusten.

Wat kun je daar nu tegen doen? Iedereen heeft wel trucs hoe je de uren in het vliegtuig doorkomt.

Maar … hoe stap je weer fit het vliegtuig uit?

7 Tips

Ik werd door Neckermann op deze Infographic gewezen. Deze geeft een aantal makkelijk te hanteren tips die al beginnen voordat je in het vliegtuig stapt. Veel mensen zitten te wachten op het vliegtuig in de terminal. Ik blijf vaak nog even een rondje lopen want de lange vliegreis geeft al te veel verplichtte zituren.  Er is voldoende te zien en dat vind ik juist leuk aan vliegvelden. Ik vind het altijd heerlijk om te fantaseren wat anderen gaan doen, wat hun bestemming is of in welke samenstelling zij reizen als ik een groepje mensen zie zitten.

Gezondheid

Als je vliegt vergt dit nogal wat van je lichaam. In eerste instantie merk je dat nog niet zo. Vooral als je wat jonger bent kan je lichaam nog wel wat incasseren. Bij lange vluchten is het goed om tijdig water of frisdrank te drinken en in beweging te blijven.

Bewegen

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen? Ja! Als ik een lange vlucht of busreis maak dan doe ik vaak oefeningen. Lees hoe ik daar eerder over schreef onder het kopje ‘Zonder Atributen’ in de blog ‘Sporten terwijl je de wereld over reist’

Infographic, Fit blijven

Onderaan deze blog de volledige infographic

Dat kunnen dus buikspieroefeningen zijn of krachtoefeningen voor mijn armen. Dit zijn allemaal oefeningen die je buurman of -vrouw misschien niet eens ziet maar die er wel voor zorgen dat je lichaam fit blijft en de bloeddoorstroming op peil houdt. Deze infographic laat nog een aantal andere handige en simpel uit te voeren oefeningen zien. Vooral de Voetendraai en de Pompvoet zijn oefeningen die ik graag en vaak doe tijdens lange vluchten 🙂

Als je dan op je eindbestemming aangekomen bent kun je er gelijk op uit. Je bent fit en kunt gelijk je omgeving verkennen, cultuur snuiven en nieuwe herinneringen maken!

Winterzon

Ik kan mij helemaal voorstellen dat je deze tips uit wil proberen… Het wordt weer kouder in Nederland en wat is er fijner om dan even lekker naar de zon vliegen?

Er zijn een heel aantal leuke winterzon aanbiedingen te vinden. Cuba vind ik een aanrader voor deze winter en met gemiddelde temperaturen van 25 graden is het ideaal om het land te verkennen. Er wordt gezegd dat je hier niet lang meer mee moet wachten omdat de westerse invloeden nu heel snel zijn intrede doen.

Dus .. wat houdt je tegen?

—————-

Fit tijdens je vlucht

7  Tips

Your-Flying-Health-and-Fitness-Guide-NL-infographic

Share
Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge