Hoe blijf je droog op de fiets? #Kattegattleden

Ik ging lekker een week fietsen in Zweden. Heerlijk langs de kust van west Zweden. Ik had daar echt zin in en vond het een super uitdaging om dan ook het allemansrecht toe te passen.

Het kamperen in het wild!! Super toch?

Hoe blijf je droog op de fiets?

Ja! Hoe blijf je droog op de fiets? Daar sta ik niet altijd bij stil… en ook voordat ik weg ging om de Kattegattleden te gaan fietsen had ik niet gelijk bedacht dat ik bijna elke dag regen zou hebben. Maar toen dat de werkelijkheid werd had ik gelukkig genoeg bij mij om droog te blijven. De kleding die ik gekozen had was er super geschikt voor.

Wat een geluk bij een ongeluk 🙂

#Kleding #Tips #Kattegattleden

Om mij te beschermen tegen de regen had ik natuurlijk een regenjas bij mij maar ook 2 van die kleine wegwerpcapes met capuchon. Deze zijn juist zo handig! en super goedkoop. Klein en zelfs nog meer beschermend dan een jas die de bovenbenen niet mee pakt.

Hoe blijf je droog op de fiets?

Ik droeg mijn dunne en kleurrijke yogabroeken die ook in deze situatie ideaal zijn! Ze zijn super snel droog en je wordt er niet echt koud van omdat er niet veel water in kan blijven zitten.

Daarnaast is dit natuurlijk ook de kleinste kleding in je backpack. Een spijkerbroek neemt zoveel meer ruimte in beslag. Deze broeken belemmeren je ook op geen enkel front qua beweging. Ik vind het ideale kleding voor op reis.

Hoe blijf je droog op de fiets?

Ook droeg ik een dun windjack.  Een jack wat dus super snel droog was. Alleen de armen werden nat die onder de dunne regencape uit staken en als het jasje even uit is en kan uitwaaien is die alweer droog. Ook tijdens het dragen, aan de armen en al fietsend was het binnen een mum van tijd droog. Erg blij met deze aankoop met oud en nieuw in Kuala Lumpur!!

Daarnaast is het jack lekker om te dragen en ook gewoon nog lekker warm als je er een trui’tje met lange mouw onder hebt.

Hoe blijf je droog op de fiets?

Hoe blijf je droog op de fiets?

Ik had schoenen aan en deze zijn verrassend droog gebleven door de hele route. Alleen de laatste dag was de regen zo heftig dat ik ze twee dagen niet aan kon… de regen was namelijk zo langs mijn benen in de schoenen gelekt. Gelukkig had ik nog slippers meegenomen.

De tassen aan mijn fiets waren waterdichte fietstassen. Daar had de Travelshop gelukkig over na gedacht. Daar was ik dan ook super blij mee! De backpack die ik er dan overheen legde en vast bond heeft uiteraard ook een regenhoes die ik er omheen kon doen. Dit was voldoende om al mijn bagage droog te houden!!

Hoe blijf je droog op de fiets

Alles even laten drogen tijdens een pauze 🙂

Daarnaast had ik nog die extra wegwerpcape bij mij van 50 cent, zo een die je op de eerste foto ziet. Deze heb ik elke keer gebruikt om over mijn kleine rugtas en andere spulletjes te leggen in mijn mandje voor aan het stuur.Daar zat nogal eens wat te eten en drinken in en dus had ik alles wel binnen handbereik maar ook droog.

Wat dat betreft kon het niet beter….terwijl het regent als je aan het fietsen bent 🙂

Hoe blijf je droog op de fiets?

Make me happy and share 🙂

Ben je benieuwd hoe de hele route: De Kattegattleden is bevallen?

Lees dan eens Fietsen langs de Westkust van Zweden

Of kan ik je inspireren om te gaan Kamperen volgens het Allemansrecht

Of reis je liever naar andere verre oorden?

Even op bezoek bij Pablo Escobar – Colombia

3 dagen in de Kota Kinabatangan Jungle – Maleisie

Liften op de Shabbat in Israël

De Mysterieuze Vlakte der Kruiken – Phonsavan, Laos

Of loop eens een geweldige route in eigen land!!

Landgoederenroute Dalfsen – Vechtdal Overijssel – Nederland

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld geniet dan dat ik doe!!

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge