Laat jij je leiden door de angst van een ander?

Natuurlijk is het goed dat je luistert naar waarschuwingen. Maar zijn die waarschuwingen gegeven uit angst? Of juist uit ervaring? Werde  ze gegeven op rationele of emotionee gronden? Belangrijke vragen om jezelf te stellen als je wat met die waarschuwingen wil doen. Neem jij ze serieus en weeg je het voor jezelf af?

Wees heel selectief waar jij jou leven door laat leiden!

Ga jij iets niet ondernemen omdat iemand anders een nare ervaring daarmee had?

Ben jij bang voor een situatie omdat iemand jou ooit vertelde dat er iets naars gebeurde bij diegene?

Ik zag iemand bang kijken naar een insect wat net daarvoor op mijn hand zat…rustig alles besnuffelde en zich toen bedacht dat ik niks van zijn gaarding had en dus weer verder vliegde. De volgende persoon dreigde met zijn hand om zich heen te meppen om het enge beest weg te jagen.

Rationele Angst of Emotionele Angst

Angst van een ander

Daar waar ik juist met fascinatie naar het mooie insect keek, de vleugels, de kleuren en het lijf.. Zag diegene waarschijnlijk alleen een angel die een ander of hijzelf, misschien ook wel, eens in zijn lichaam had gehad. Hij reageerde uit angst.

Dit is volgens mij iets wat veel gebeurt.

Je wordt gewaarschuwd, neemt dat serieus en doet bepaalde dingen niet.

Alleen reizen is volgens mij ook iets wat in dat rijtje voorkomt. Men denkt altijd dat hij/zij dat niet kan. Dat het eng is, gevaarlijk is.. Niemand die je helpt als jou iets overkomt. Niemand waar je mee kan praten. Of als dat het niet is…niemand waar ik mijn ervaring mee kan delen…per direct..

Of is het dat je niet alleen zulke keuzes durft te maken. Dat het misschien fijn is, dat als de keuze niet helemaal fijn of super was, het niet alleen jou ‘schuld’ is? Dat je samen iets gekozen hebt wat niet goed was..

Neem jij de volle verantwoordelijkheid voor jou leven?

Jou keuzes?

Jou fouten?

Jou successen?

Laat je niet leiden door de angst van een ander

 

 

Zal het allemaal niet heel erg meevallen als je het gewoon eens probeert? Is die angst gegrond of was het iets wat een ander ervaren had en niet per defintie iets is wat jou zal overkomen?

Ondervind… Ervaar… Ontdek jezelf op een andere manier..

Laat jij je leiden door de angst van een ander?

Vraag jij jezelf dit vaak genoeg af?

Wanneer was de laatste keer dat jij besefte dat jij je liet leiden door de angst van een ander? Laat je ervaring  in een reactie achter zodat anderen er zich ook bewust van kunnen worden!!

Bedankt!!

Ik deelde eerder andere blogs onder het kopje Inspiration. Elke blog is vertaald en de Nederlandse link is in de blog te vinden. 

Lees ook: Ja, ik reis alleen…ik ben single

Of: Mind over Matter

 Voor meer blogs uit de serie Inspiration

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge