Le Mont Saint-Michel, Frankrijk

Een paar jaar geleden ben ik op een korte vakantie geweest in Frankrijk.

Wil je deze blog in het Engels lezen? Klik dan hier

Mijn doel van deze reis was om opnieuw een foto te maken met Le Mont Saint-Michel op de achtergrond. Ik ben daar geweest op een familievakantie toen ik nog een klein meisje was en ik vond het super! Die foto die we toen daar maakten, die wilde ik graag nog een keer alleen dan in de tijd van nu 🙂

De stad Le Mont Saint-Michel is super om te bezoeken. Ik vond het die tweede keer ook echt mooi! Het eiland had in vroegere tijden een strategische functie. Sinds de 8e eeuw zit er een klooster waar de naam door is ontstaan. Over de bouw is nagedacht over de symboliek die het weergeeft. De bovenzijde is voor God, de kerk en het klooster, daaronder zitten grote hallen. Daarna winkels en huizen met daaronder de buitenste muren met de huizen van vissers en boeren.  Het is een van de meest herkenbare orientatiepunten van Frankrijk. Le Mont Saint-Michel en de baai zijn op de lijst van UNESCO, World Heritage Sites geplaatst. Meer dan 3 miljoen mensen bezoeken deze plaats elk jaar.

vakantie frankrijk

Ik vind dit zo’n geweldige foto!!

DSC04642En toch ook bijna op dezelfde plek zoveel jaren later een zelfde soort foto gemaakt!!

Op de eerste foto zie je mijn vader, mijn zusje daarnaast zit ik en dan als laatste mijn broer. We zaten daar een lekker broodje te eten voordat we de plaats gingen bezoeken. Op de nieuwe foto die genomen werd in 2010 had ik uiteraard ook lekker zoet broodje om op te eten. Toen ik later thuis keek naar de foto zag ik dat ik bijna op dezelfde plek heb gezeten als de eerste keer. De foto is dus naar mijn mening super goed gelukt!!

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge