Lopend door 2016 – El Camino

Ik heb mij dus ongeveer twee weken geleden voorgenomen om een Camino te gaan lopen.

Lopend door 2016

Geweldige reacties op ontvangen!

Dan pas leer je dat er zoveel mensen in je nabije omgeving deze enorme tocht ondernomen hebben. Ook dat er een online community is en dat er veel mensen zijn die deze tocht een warm hart toedragen. Ik heb uit allerlei hoeken aanbiedingen gekregen om eens samen te wandelen, om informatie over de tocht te ontvangen en om mapjes met routes te ontvangen. Geweldig!!

LOPEND DOOR 2016

Wat ik heb zelf gedaan om het te realiseren?


Ik heb mijn onbetaalde verlof aangevraagd. Vanaf 1 september ben ik vrij en kan mijn avontuur beginnen. Dit wordt de 3e keer dat ik onbetaald verlof neem. De eerste keer 2 maand, toen 3 maand…en nu 4 maand!! Er zit een stijgende lijn in 🙂

Ik denk dat ik dus de eerste maand dan in Spanje doorbreng al lopende. Als het goed is woont er dan een vriendin van mij in Spanje en kan ik mijn backpack naar haar versturen. Dan kan ik de tocht lekker met mijn rugzakje lopen en de backpack later weer bij haar oppikken om dan door te vliegen naar Zuid Amerika!!

Camino – Lopend door 2016

Ook ben ik nu aan het wandelen geslagen. Ik heb nu 2x 10 km en 1x 5 km gelopen. Ik weet nu dat ik dus 8 a 9 minuten over een kilometer doe. Ik loop dus zo’n 10 kilometer in 1,5 uur. Dus als ik denk dat ik zo’n 25-30 km op een dag ga lopen is dat een reeel beeld, ook fijn om te weten voor de planning.

Voor nu loop ik nog op mijn sportschoenen. Ik zal dus nog op zoek moeten gaan voor goede loopschoenen, misschien worden het ook wel sportschoenen… Die zijn natuurlijk minder zwaar en ook niet zo heel erg warm. Ik ga in September lopen en dan is het natuurlijk nog lekker warm 🙂

Nijmeegse Vierdaagse – Lopend door 2016

Ook ga ik informeren of ik mee kan lopen met de 110e Nijmeegse Vierdaagse. 4 dagen 40 km lopen is natuurlijk het ultieme voorbereiden op die tocht. Ik heb genoeg tijd voor de voorbereiding en als ik dat red dan lukken die 25-30 op een dag ook. Ik weet dat er vanuit mijn werk een aantal groepen meelopen en ik probeer me dus daarbij aan te sluiten.

De omgeving waar ik in oefen is natuurlijk ook geweldig. Er zijn steeds meer plekken in de omgeving die teruggegeven worden aan de natuur. Daar worden dan wel mooie paden in aangelegd zodat de gemeenschap hier van kan genieten. Dat lukt met dit voornemen super!Ook vandaag weer mooie foto’s gemaakt!

Lopend door 2016 – Natuur in Hellendoorn

Lopend door 2016

Lopend door 2016

Lopend door 2016

Lopend door 2016

Geweldige omgeving toch? Waar lopen jullie?

Welke routes kunnen jullie me aanbevelen om te oefenen?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge