Mijn Yoga Uitdaging 2015 wordt mijn Yoga Uitdaging 2016

Toen ik eerder dit jaar in India was leerde ik hoe ik de hoofdstand moest doen. Ik had het thuis al een aantal keren geprobeerd maar het lukte gewoon niet. Blijkbaar lag het aan die ene geweldige tip. Ik leerde Sunil in Kerala kennen en hij legde heel simpel uit hoe ik het moest doen. Toen ik thuis was probeerde ik het en ja hoor….ik bleef gelijk staan!

Do you want to read this blog in English? Click here

Toen ik die onder de knie had wilde ik uiteraard verder en nam ik mij voor om de handstand te gaan doen. Ik wil een stabiele handstand kunnen. Dat lukte uiteraard ook niet gelijk. Misschien moet ik weer een ultieme tip van iemand krijgen 🙂

Yoga Uitdaging 2015Overal  oefenen voor de hoofdstand, mountainbiken in Hellendoorn

Mijn Yoga Uitdaging 2015

Ik nam me voor om elke dag een handstand te doen en had het idee dat ik dan aan het einde van het jaar wel een stabiele handstand voor zo’n 15 seconden zou kunnen doen. Het oefenen elke dag voelt goed voor mijn lichaam, door de krachttraining die erbij komt kijken maar waar ik het meest baat bij heb is dat mijn nek niet meer zo vaak vast zit. Ik heb daar al jaren problemen mee en ik heb het idee dat het door deze oefeningen beter blijft gaan.

Mijn Yoga Uitdaging 2015 - 2016

Ik heb best veel geoefend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms dagen oversloeg…maar ook dat ik vaak toch wel even in de woonkamer, tuin of waar dan ook wel even op de kop ging staan als ik de tijd niet had om naar het zolder te gaan om echt te trainen. Toch lukte het mij niet om die stabiele handstand onder de knie te krijgen.

Ik probeer ook vanaf een andere kant te trainen zodat je de flexibiliteit en je houding wat makkelijk traint.

Ik begon ook een aantal Yogini’s te volgen op Youtube en Instagram voor inspiratie. Als je ziet wat zij allemaal kunnen wil je nog veel meer trainen en oefenen, enorme boost voor mij! Zij hebben een geweldige controle over hun lichaam en zijn zo flexibel, gewoon geweldig! Dus als het iets te lang duurt voor ik echt weer zin heb om goed te trainen dan kijk ik even een video of wat foto’s en dan ga ik weer!

Mijn Yoga Uitdaging 2016

De meeste inspiratie krijg ik van KinoYoga op IG en YouTube. Als jij ook inspiratie nodig bent om ook Yoga te gaan doen, check dan haar filmpjes. Ze is echt geweldig. Ze geeft online lessen en dat helpt super om je houding te verbeteren en je workout een boost te geven!Mijn Yoga Uitdaging 2016

Om te zien hoe ik verbeter ben ik filmpjes en foto’s gaan maken, om dat leuk te houden heb ik dat ook verschillende plekken in de wereld gedaan 🙂 Sommige foto’s zijn echt wel mooie geworden!

Mijn Yoga Uitdaging 2016Srinagar – Kashmir, Drenthe – Nederland, Playa del Carmen – Mexico, Thajiwas Gletsjer – Kashmir

Mijn Yoga Uitdaging 2016

Op het strand van Lloret de Mar tijdens TBEX – Costa Brava

Heb jij ook een Gezonde Uitdaging voor Volgend Jaar?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge