Mind Over Matter

Mind over Matter: Als je echt wil kun je alles!!

Ik ben er van overtuigd dat als je iets echt wil dan kun je dat.

Hoe ver weg of ongrijpbaar iets soms kan lijken in het begin. Ik leef onder het zogenaamde ‘Mind over Matter‘ Principe. Als ik iets wil dan ga ik daarvoor en zal ik daar komen. Soms duurt het wat langer maar ik kom er!

Als je iets echt wil ga je ernaar toe werken, je leven wordt anders, je verlegt je doelen omdat je een hoger doel hebt waar je voor gaat.

Uiteraard moet je er veel voor laten of doen maar omdat je dit doet omdat je werkt naar een bepaald doel voelt dat niet zo.  Soms gaan er al deuren voor je open alleen al door te zeggen dat je een bepaald doel hebt. Je hoeft het ook echt niet allemaal alleen te doen, je mag hulp aanvaarden 🙂

MIND OVER MATTER

En ja.. de een moet er meer voor doen dan de ander…. Misschien ook wel omdat het doel van de een wat verder weg gelegd wordt dan die van een ander.

Mind Over Matter

Ik ben na 20 jaar gestopt met roken… Ik ben begonnen met roken omdat ik dat net als zovelen stoer vond, ik wilde er ook bij horen…

Op een gegeven moment begon het me steeds meer tegen te staan dat ik rookte. Dit vond ik ook helemaal niet bij mij passen. Zelf ben ik een sportief persoon en dan roken? Ik ben, nadat ik dit al een tijd dacht en mezelf op pepte tot het juiste moment, gestopt met roken. Maar 1 nacht heb ik het er heel moeilijk mee gehad. Dit was de nacht nadat ik de beslissing nam dat ik de volgende ochtend zou stoppen met roken.

Ook hier geldt het Mind Over Matter principe

Ik heb briefjes geschreven met voor- en nadelen, ik heb uitgerekend hoeveel het me zou opleveren om te stoppen op week basis, maandbasis en jaarbasis. Uiteindelijk ben ik gewoon gestopt en heb ik die briefjes nooit meer bekeken.

Mijn lichaam was er klaar voor,

mijn geest was er klaar voor!

Ik heb geen lichamelijke afkickverschijnselen gehad en ik heb nooit meer omgekeken. Ik ben nu bijna 9 jaar (3-9-’07) gestopt en ik heb nooit meer de behoefte gehad om te roken.

Als jij zegt: Ik wil het!

Dan kun je het!!

Jouw Mind gaat over de Matter!!

Heb jij ook ervaringen met persoonlijke overwinningen?

Mind Over Matter?

Ik hoor ze graag!

Wil je meer inspiratie lezen?

Ga Mindful Wandelen – Tips voor Meditatief Wandelen

Gebruik de Kracht van Positief Denken in jouw Voordeel

Pranayama – Hoe moeten we eigenlijk ademhalen?

Geniet van het Moment – De weg naar het Geluk

Neem eens alle tijd voor jezelf en ga een pelgrimstocht lopen!!

Mijn doel bereikt!! – Camino Frances 780 km

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

10 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge