Nederlands…maar toch ook niet

In Afrika spreken ze meerdere talen. De taal die bijna een ieder spreekt is Engels. Dat is wel enorm handig voor ons reizigers natuurlijk. Daarnaast spreekt een deel Xhosi, Zulu en nog vele andere talen en het Afrikaans.

Dat Afrikaans dat lijkt enorm veel op het Nederlands. Helemaal verstaan kan ik het niet maar ik volg wel waarover gesproken wordt. Ik heb wat foto’s gemaakt van borden die je overal ziet staan met Afrikaanse tekst erop. En met de vertalingen in de verschillende talen.

Die zal ik hier gaan plaatsen en naarmate ik hier langer ben zal de post langer worden 🙂

Is het nu Nederlands? … of toch niet?

Ten eerste zag ik dit bij het pinnen bij een ATM

Nederlands...maar toch ook niet

Nederlands...maar toch ook niet

En zo ziet het geld er dan uit wat je krijgt. De valuta is Rand. Zoals je ziet staat Mandela op het  briefje van R100 en staat op de andere zijde de big 5 afgebeeld!! Ik mistte hier alleen de R200. Daar staat het luipaard op.

Nederlands...maar toch ook niet

Ook zie je de borden veel in alle drie de talen. De volgorde verschilt per bord,daneen keer Xhosi als eerste en  een andere keer het Afrikaans of het Engels als eerste taal. Heel goed!! Geen eerste en dus beste taal…

Nederlands...maar toch ook niet

Aan de linkerkant van dit bord stond dezelfde tekst in het Engels; Cape of Good Hope. Wij, als Nederlanders, moesten uiteraard het Afrikaanse deel op de foto hebben 🙂

Nederlands...maar toch ook nietDit bord vond ik bij de winkel Woolworth. Zelfs in 4 talen wordt hier gewaarschuwd bij de lift op het parkeerdek, waar een beveiliger stond, dat deze winkel zelf niet bij de kluis kan. Slegs deur die bank oopgemaakt kan word 🙂

Nederlands...maar toch ook niet

Ik kom veel borden tegen langs de straat waarop reclame word gemaakt voor het lenen van geld, het salaris eerder ontvangen staat er dan. Ik snap deze niet helemaal maar het lijkt erop dat je hier advies kan krijgen over een schuld die je hebt uitstaan.

Nederlands...maar toch ook niet

Deze zag ik op een huur auto van Hertz 🙂

Nederlands...maar toch ook niet

Deze geweldige tekst staat op de muur van de ruimte waar we ontbijten in Backpackers hostel Brown Sugar. Super toch?

Nederlands… maar toch ook niet..

Nederlands...maar toch ook nietDit zag ik achterop een vrachtwagen staan 🙂

Leuke vrije vertaling van Afrikaans naar Engels!

Nederlands...maar toch ook niet

Hier stond geen tekst bij maar ik vond het wel een vreemde plaat en de moeite van het plaatsen hier waard. Deze vond ik in de hoogste rechtbank van Zuid Afrika, Constitutional Hill.

Wil je meer lezen over mijn reis door Zuid Afrika?

Hiken in NP Featherbed – Knysna

Pinquins van Betty’s Bay – Zuid Afrika

Walvis Spotten in Hermanus Baai – Zuid Afrika

 

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge