TBEX en mijn ‘unieke’ inbreng

TBEX

Afgelopen week ben ik bij de conferentie TBEX geweest, in Lloret de Mar, Spanje. Wat vond ik dit geweldig en leerzaam!! Onder de reisbloggers een graag bezocht evenement en ik kan mij er alles bij voorstellen!! TBEX staat voor Travel Blogger Exchange en gaat dus om de uitwisseling van ervaring.

If you want to read this blog in English, click here

Mijn ‘unieke’ inbreng

Voor mij was het de eerste keer dat ik het bezocht en ben zo blij dat ik ben gegaan! Ik ben er enorm veel wijzer van geworden. Ik ben door meerdere mensen gewezen op wat mijn unieke inbreng zou moeten zijn. Om toch echt wat te kunnen bijdragen moet je uniek verhaal hebben, een unieke invalshoek in mijn ‘berichtgeving’. Aangezien ik agent ben in het dagelijks leven zou ik de kant van veiligheid tijdens het reizen moeten belichten. Ik heb daar een andere kijk op dan een ‘burger’ en daarin moet ik ze zeker gelijk geven. Achteraf vind ik het zo raar dat ik hier zelf niet opgekomen ben.

Mijn ervaring als Soloreizigster

Als soloreizigster heb ik nu al een aantal langere reizen ondernomen. Deze variereerden van 1 maand tot 3 maand lekker op pad.

Ik heb in veel Aziatische landen gereisd zoals Myanmar, Indonesie, de Fillipijnen, Cambodja en Laos e.a. Ook in Europa deed ik meerdere solo trips en zo reisde ik ook een maand in Zuid Afrika. In de laatste 3 jaar heb ik zo’n 8-9 maand solo rondgereisd. Ik heb voor mijzelf nu wel het gevoel dat ik praat uit ervaring als ik het heb over soloreizen.

20150508_211259-kdcollage-1

Veilig/Onveilig?

In die maanden heb ik nooit een echt vervelende situatie meegemaakt. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik niet veilig was. Maar misschien heeft dit te maken met het feit dat ik een politie agente ben? Als ik met medereizigers praat komen er toch altijd ook situaties aan bod waar de veiligheid wel in het gedrang kwam. Toch zijn dit dan niet gelijk de types waarvan ik dit verwacht en toch komen zij soms wel in dit soort onveilige situaties terecht.

Politie agente

Ik ga mijn blog omzetten in het teken van veiligheid tijdens het reizen te zetten. Tevens vanuit het oogpunt van een vrouwelijke solo reizigster. En natuurlijk gekleurd door mijn werkervaring zal ik er, voor velen, een andere kijk op hebben. Ik werk sinds 10 jaar bij, wat nu heet, de Nationale Politie. Ik heb een functie in uniform en werk in de zogenaamde noodhulp. Dit wil zeggen dat ik rijd naar meldingen die door burgers gedaan worden. Dit kan alles zijn van een burenruzie, een aanrijding, een aangehouden winkelboef tot de ergste nachtmerries die in je mensenleven kan overkomen zoals moord en doodslag.

IMG_20150223_224140

Nieuw begin

Om hier een goede start mee te maken begin ik nieuw blog. Ik moet daarbij een nieuwe naam hebben, dus van LocalizeJ ga ik afscheid nemen na 2 jaar. Het wordt iets met de kernwoorden Safe / Health / Travel / Solo / Female

Sporten

Ik hoor je denken….Health?? Heb ik iets gemist? Nee hoor, als je mij een beetje gevolgd hebt of kent dan weet je dat ik van sport hou en veel probeer te sporten.

P1090233-1

Als ik niet reis doe ik bijna dagelijks aan verschillende sporten. Als ik reis is dat uiteraard minder maar kies ik toch ook redelijk vaak voor actieve of sportieve trips om de omgeving te verkennen.

Daarnaast is het ook belangrijk om lekker in je vel te zitten en om een goede uitstraling naar de buitenwereld te hebben. Dit heeft een enorme positieve werking op je veiligheid en vandaar die twee woorden in een zin.

** Safe and Healthy **

Start Nieuw Blog

Het nieuwe blog heeft even tijd nodig om op te starten. Hoe het er precies uit gaat zien weet ik nog niet. Ga ik mijn oude blogs allemaal overzetten? Ga ik ze allemaal overschrijven? Tot die tijd zal ik hier alsnog proberen elke week een blog te plaatsen die ik uiteraard al in het nieuwe jasje giet 🙂

Facebook

Op Facebook heb ik al een nieuwe pagina aangemaakt die ik wide voegen aan LocalizeJ maar als je meer dan 200 likes hebt kan dat helaas niet meer. Als je gelijk mee wil naar mijn nieuwe avontuur online like dan Safe and Healthy Travel op Facebook.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ideeen hierbij zijn en of jullie nog tips voor mij hebben.

Ik hoor het graag!!

Share
Tags:
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge