Tuben in Vang Vieng? Laos

Ik ging naar Laos in 2012 en had vooraf wat uitgezocht natuurlijk. Ik wist dus wel iets van het tuben in Vang Vieng, de wildste verhalen gingen de ronde. In 2012 was het deels al niet meer zoals het daarvoor was. Het werd nog steeds veel gedaan maar de talloze barretjes langs de Nam Ou Rivier waren enorm afgenomen. Ik drink bijna geen alcohol maar was wel nieuwsgierig naar het fenomeen…

Tuben in Vang Vieng? Laos

Ik hou wel van een uitdaging en tuben in Vang Vieng leek er zo een in eerste instantie, toch ging ik een andere activiteit doen op de Nam Ou Rivier en had een geweldige dag!!

Ik reisde met de nachtus van Hue naar Vientane maar toen ik daar kwam was het zo druk in de hoofdstad door een belangrijke meeting waardoor alles vaststond en alles volgeboekt was. Ik ben hierdoor maar gelijk door gegaan met de bus naar Vang Vieng. Ik had na een reis van 22 uur echt wel de behoefde aan wat relaxen in dit heerlijke plaatsje!!

Tuben in Vang Vieng? Laos

In de meeste restaurants in Vang Vieng kun je heerlijk relaxen zoals je ziet!!

Wist je dat ik in 2012 op de menu kaarten bij een aantal van deze restaurants ook paddo’s en wiet zag staan? Zij hadden dit dan verwerkt in een gerecht…

Ik boekte in Vang Vieng gelijk een tour voor de volgende dag.

Tuben in Vang Vieng EN veiligheid

Ik had natuurlijk al die verhalen gehoord over ongelukken en zelfs verdrinkingen in de jaren ervoor door alcohol (mis)bruik maar ook drugs. Nu had ik dus wel gehoord dat de barretjes weg zouden zijn. Fun hebben is natuurlijk belangrijk maar veiligheid hoort natuurlijk altijd voorop te staan. Onder de jonge backpackers zijn er toch veel die hier niet gelijk zelf aan denken of bij stil staan.

Bij het reisbureau waar ik mijn trip boekte werd mij een andere trip aanbevolen. Een beetje tuben in Vang Vieng… en daarnaast het overgrote deel kayakken op de Nam Ou Rivier. nEn het beetje tuben was dan ook nog een grot in, dit leek me wel een super leuke trip en dus boekte ik deze.

Tuben in Vang Vieng? Laos

En ja, dat is Azië. Onderweg kregen we een lekke band en werd de bus verwisseld 😉

Ik boekte dus de nieuwe, veiliger en ook meer actieve trip in Vang Vieng! Ik kan je vertellen dat ik het een heerlijke dag vond. Het weer was heerlijk en de groep was gezellig. Twee Nederlandse meisjes, een meid uit de US en een man uit Israël.

Tuben in Vang Vieng? Laos

Eerst gingen we een grot bezoeken, ze noemden die de olifant grot. Zoals bij vele grotten en steenformaties weet je dan al dat je dus iets tegen komt wat lijkt op een olifant 🙂

Tuben in Vang Vieng? Laos

Zie je de olifant?

Tuben in Vang Vieng? Laos

De grote liggende Boeddha in de grot.

Hierna zijn we een stuk gaan lopen door het geweldige landschap en langs een aantal dorpjes. We waren onderweg naar de plek waar we zouden gaan tuben in de grot. Zoals je ziet sta je midden in het plattelands leven van Laos, heerlijk om te zien!

Tuben in Vang Vieng? Laos
Is het niet heerlijk wandelen met dit soort inkijkjes?

Ik vond het wandelen echt heerlijk, zie die bergen op de achtergrond!!Tuben in Vang Vieng? Laos

Korte wandeling door het Laotiaanse landschap

Tuben in Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng is echt super. De hoge bergen en de rijstvelden, super om te zien. We zagen door deze wandeling ook goed hoe de lokale bevolking hier leeft.

Niet veel later kwamen we aan bij de plek waar we de grot in zouden gaan, per tube. We kregen een lamp voor op ons hoofd zodat we tenminste nog wat zouden zien. Aan het plafond van de grot hing een dik koord waar we ons aan konden voort trekken. We zouden ongeveer 45 minuten in de grot zijn. Sommige stukken waren erg ondiep en we hebben dus ook nog stukjes gelopen met onze tube achter ons aan slepend 🙂 In het begin was het nog wel een beetje frisjes maar omdat je wel lekker bezig bent met je tube is het goed te doen.

Tuben in Vang Vieng, niet op de Nam Ou River

Maar in een grot!!

Ik vond het echt super leuk! Ik had mijn camera niet meegenomen de grot in en dus heb ik geen foto’s. Ik had geen waterdichte tas helaas. Maar je kunt je er vast een voorstelling van maken. Dat je zo’n grot in gaat en het steeds donkerder wordt… Alleen de lampjes van alle mede-toeristen die de grot belichtten. Super leuke ervaring!

Tuben in Vang Vieng? Laos

Tuben in Vang Vieng? Laos

Op de achtergrond zie je de grot waar we in waren geweest

Tuben in Vang Vieng? Laos

Wat heerlijk toch!! Zie jij jezelf al zitten aan de kant, geniet van het uitzicht en het zonnetje? Het was een heerlijk begin van de middag, we kregen een lekker BBQ lunch en genoten van ons uitzicht.

Hierna liepen we weer terug naar de auto, weer door het heerlijke landschap van Laos.

Tuben in Vang Vieng? Laos

Tuben in Vang Vieng? Laos

Tuben in Vang Vieng? Laos

Tuben in Vang Vieng? Laos

Tuben in Vang Vieng? Laos

Gewoon achterin de open bak van de auto zoals overal in Azië

Kayaken op de Nam Ou River

We gingen 18 km met de kayak de rivier af naar het plaatsje Vang Vieng terug. Ik heb achteraf echt niet het idee gehad dat het zo ver was hoor.. Het heeft ons wel een tijd gekost en ik vond het een heerlijke bezigheid!

Na een tijdje reizen en weinig actief kunnen zijn (22 uur in de bus van Vietnam naar Laos) was het echt heel fijn om even weer de spieren te gebruiken!
Tuben in Vang Vieng - Laos

Halverwege gingen we aan wal om even wat te drinken. Ik zag daar dat er alcohol verkocht werd en dat het ze het vreemd vonden dat ik gewoon wat fris wilde. Er waren nog wat andere toeristen, zij waren wel met een tube. Toen we weer verder gingen waren er een heel aantal tubers die het te langzaam vonden gaan en vroegen of ze zich aan onze kayak konden vasthouden. Toen ik dat zag en hoorde was ik helemaal blij dat ik voor de kayak versie van deze trip gekozen had!!

Je kunt alleen maar drijven en een beetje peddelen met je handen op een tube, hard ga je dus zeker niet. Je drijft langzaam de rivier af naar Vang Vieng….

Tuben in Vang Vieng - Laos

Ik vind het altijd heerlijk om wat kleur op de foto te krijgen

Tubing in Vang Vieng - Laos

Onderweg naar Vang Vieng zag ik nog steeds wel mensen met een biertje in hun hand in de tube liggen, dobberend de rivier af. Het kan natuurlijk niet helemaal verboden worden maar ik was wel blij dat ik niet zo super veel barretjes zag onderweg.

Tubing in Vang Vieng - Laos

 Tuben in Vang Vieng? Laos

Ik heb echt een super dag gehad! De volgende dag ging alweer verder naar Luang Prabang maar hoorde ik ook dat een bezoek aan de Blue Lagoon ook echt wel een aanrader is als je in Vang Vieng bent!!

Nou ja, je moet toch een reden hebben om nog eens terug te gaan 🙂

Tubing in Vang Vieng - Laos
En hoe mooi is deze ondergang als afsluiting van deze heerlijke dag 🙂

Vond je dit een leuke trip? Pin hem dan!!

Wil je meer zien van Laos?

De helblauwe Kuang Si Waterval – Luang Prabang

The Beautiful sunset on Mount Phu Si – Luang Prabang (Engels)

De Mysterieuze Plain of Jars – Phonsavan

Toilet with the Best View!!

Can I inspire you to do some yoga?

Yoga Inspiration – Do It Yourself

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge