Vliegen met WOW air? IJsland

Ik vloog met de voor mij nieuwe budget Airlines WOWair naar Reykjavik. Ben jij ook benieuwd hoe mij dat beviel? Lees eens verder!

WOWair Review

Nieuwe Budget maatschappij WOW air – IJsland

Deze redelijk nieuwe vliegmaatschappij, WOW air, werd in November 2011 opgericht door Skuli Mogensen. Zijn doel is om de goedkoopste vluchten van en naar IJsland te realiseren. WOW air vliegt tussen Amsterdam – Reykjavik en Amerika – Canada. Ik zag ook een aantal andere plaatsen waar je uit kan kiezen … je vliegt dan altijd via Reykjavik. Er komen telkens nog nieuwe bestemmingen bij dus hou de website in de gaten!

Je kunt dus met deze maatschappij ook naar Amerika en Canada!! Als je daarvoor kiest kun je natuurlijk ook een lange tussenstop maken in Reykjavik!

Kijk eens wat Laura allemaal in haar 11 uur lange stop-over deed!!

Net als bij elke budget maatschappij betaal je voor ruimbagage en is alleen de handbagage vrij. Dan mag je wel een kleine koffer en een tas meenemen. Dit is natuurlijk best veel nog als je goed nadenkt over wat je mee neemt. Als ik terug kijk had ik het zonder ruimbagage kunnen redden. Zelfs in de winter…dan ben ik niet uitgegaan/ stappen en had ik dus geen nette kleding nodig. Ik heb alleen warme en fijn zittende kleding meegenomen. De dikste kleding, de jas doe je natuurlijk al aan…

Extra betalen voor je ruimbagage – WOW air

Het inchecken kan nog niet online. Daar zijn ze nog mee bezig om dat voor elkaar te krijgen. Maar was ik daardoor nu echt minder snel door die controles? Als ik geen bagage in te checken had wel ja… Maar nu stond ik er alsnog met mijn koffer dus dat maakt dan niet zoveel uit.

Het vliegtuig op zich vond ik echt geweldig!

Ik kwam de gate inlopen en zag het vliegtuig letterlijk naar mij lachen. Hoe leuk is dat?

WOW air Review

De vlucht naar Reykjavik is 3.15 uur vliegen. Het vliegtuig is een Airbus A321, gewoon een doorsnee vliegtuig en dus geen extra’s. Geen scherm om mee te kijken waar je vliegt en dus al helemaal niet voor een filmpje 🙂

Al viel het me wel op dat er een oplaadmogelijkheid is en dat is voor je telefoon natuurlijk wel heel fijn!! Onder je zitting zit een oplader.

WOW air - Review

Er lag een blad om te lezen in de stoel voor mij. Als was dit wel het blad WOWME! Autumn 2015. Dus een oude versie…ik vloog nl in januari van 2016. Toen ik terugvloog, nog steeds januari lag er het blad:  WOWmagazine nummer 6 van 2015. Iets nieuwer maar nog steeds verouderd..

In het hele vliegtuig zie je reclame voor bustickets naar Reykjavik en tours die je kan boeken voor in IJsland. Op de website van WOW air kun je ook al vele trips en uitjes boeken. De prijzen zullen niet veel verschillen met wat je ter plaatse betaald. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt maar de trips en tours komen overeen met wat je aangeboden krijgt en ziet in IJsland zelf.

Thingvellir - IJsland - WOW air

Deze bustickets kocht ik online voor dezelfde prijs. Er stond geen rij toen ik bij de balie kwam dus eentje ter plaatse kopen kost geen extra tijd. De bus reed na 20 minuten weg dus ook al staat er een rij….je komt wel in de eerste bus die rijdt na aankomst 🙂

Tijdens de vlucht wordt niks gratis aangeboden. Ik heb niet om water gevraagd maar het zou me niks verbazen als dat ook iets kost. Een blikje frisdrank kost je aan boord €3,00. Ach en het is maar 3,15 uur vliegen, je bent er zo! Maar er om vragen staat je natuurlijk helemaal vrij!

Honk if you’re hungry! – WOW air

WOW air - Review

Ik betaalde 200 euro voor mijn vlucht en betaalde ongeveer 50 euro bij voor de bagage. Toch een mooie prijs om een weekje IJsland te bezoeken!

WOW air - Bugdet

Als je meer wil lezen over IJsland en wat ik daar deed check dan eens deze blogs:

De eeuwenoude gletsjer Solheimajokul beklimmen

Badderen in een winterlandschap

Een auto huren in IJsland? Ik zeg ja!!

Roadtrip in IJsland

Bekijk de accommodaties eens waar ik verbleef!!

Accommodaties in IJsland

Share
Tags:
10 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge