Voorbereiding Camino Frances

Ik heb mij voorgenomen om een Camino te lopen, ik schreef hier begin dit jaar al over. Het is mijn grote uitdaging voor dit jaar! Ik ben dus ook gelijk begonnen met dingen regelen. Ik heb verlof geregeld, ik ben gaan lopen en in mijn hoofd ben ik al een heel eind op weg 🙂

De Camino Frances, mijn uitdaging voor 2016

If you want to read this post in English, click here

Maar daarnaast is het eerste wat je moet hebben om goed te kunnen lopen natuurlijk de schoenen. Goede schoenen om afstanden op te lopen. Ik ben al wel begonnen met lopen, om alvast wat kilometers in mijn lichaam te krijgen. Ik ben in eerste instantie gewoon op mijn gymschoenen begonnen, je moet toch wat. De eerste keer liep ik zelfs op mijn laarzen…lopen normaliter heel fijn maar als je er dan een aantal kilometers mee loopt is dat toch anders.

Uitdaging Camino, lopen in de omgeving

Ik woon in een mooie, groene omgeving. (Hellendoorn)

Ik kan dus makkelijk km’s maken en leuke plaatjes schieten 🙂

Voorbereiding voor deze mooie, lange pelgrimstocht

Ik ben nu een maand op weg en ik hou bij hoeveel ik loop. Ik vond op Facebook een groep, ja..je hebt overal groepen voor 🙂 Iedereen in deze groep heeft zich voorgenomen om in het jaar 2016 tenminste 1000 km te gaan lopen. (#wandel1000km in 2016) Elke keer als je een stukje loopt geef je een update. Zo hou je lekker bij hoeveel je loopt en zie je anderen voorbij schieten met updates waar je u tegen zegt….wat mij weer enorm motiveert 🙂 Ik zit dus nu op 115 km in 5 weken. Gaat goed dus!

Voorbereiding - Facebookgroep #Wandel1000km

 Voorbereiding Camino Frances

Goede loopschoenen, ik koos voor Lowa

Vandaag ben ik naar een voetencentrum gegaan waar ik me goed  heb laten voorlichten en gelijk ook maar schoenen heb gekocht. Ik heb gelukkig makkelijke voeten maar toch… Ik heb op zo’n band gelopen met een camera achter me die dan goed kan zien hoe je de voeten plaatst, hoe je de voet afrolt bij elke stap en dergelijke. Het werkte niet helemaal goed…de camera stopte elke keer na een meter…na een paar passen… Maar ze konden wel genoeg zien om te kunnen zeggen dat er niks mis is met mijn lopen en houding en dat ik dus geen speciale schoenen en of zooltjes nodig was. Heel fijn!!

Voorbereiding - Goede loopschoenen, Lowa

Ze hadden een paar opties en ik koos voor de Lowa. Deze schoen zat gelijk lekker. Hij is niet zwaar, voet past gewoon gelijk lekker op het voetbed en het model vind ik ook leuk. Iets wat ik toch ook wel belangrijk vind!! Als het goed is loop ik er langer op dan alleen dit jaar…

Het is de Lowa Renegade. Het is geen goedkope schoen maar dit is wel de basis die ik dit jaar nodig ben. Als ik daar op ga bezuinigen dan kan ik me misschien al niet eens aan het begin van mijn uitdaging melden, in Frankrijk in het plaatsje Saint Jean Pied de Port.

Camino Frances – de route begint in onderin Frankrijk

Voorbereiding Camino Frances, Map Camino Frances loopt bovenin Spanje, ruim 800 km

Daarnaast heb ik ook maar goede sokken gekocht. Ook dit helpt mee aan een goede steun voor je voet en je voetbed. Ik had daar nog niet over nagedacht en aangezien ik nu een serieus begin maak moet ik dit ook gelijk goed oppakken. Dus ik kocht de Smartwool Hike sokken. Dit is 73% wol en heeft een iets verdikte zool, teen en hak deel. Dit zorgt ervoor dat je goed in je schoen zit en minder snel beweging wrijving krijgt. Daar krijg je uiteraard blaren door en als je iets niet wil als je weken gaat lopen is dat het wel. Doordat ze van wol zijn is de afvoer van vocht en warmte ook goed begreep ik. Ook dat is van belang en zal blaarvorming tegen gaan.

Voorbereiding Camino Frances – Goede wollen sokken

Voorbereiding Camino - Wollen sokken

Ik ben heel benieuwd hoe het wandelen me nu gaat bevallen, nieuwe schoenen…nieuwe sokken… Ik moet wel haast als een speer gaan 🙂

Voorbereiding Camino Frances

Kosten:

De Lowa Renegade hebben mij 184,99 gekost. Als je geluk hebt kun je schoenen in de opruiming kopen.

De Smartwool Hike sokken kosten 18,95.

Het was dus een duur dagje maar als het goed is kan ik hier het hele jaar mee verder. Als de sokken me goed bevallen koop ik er nog 1 paar bij en dan is dat genoeg om de Camino af te leggen. Ik wil uiteraard niet teveel mee dragen als ik daar uiteindelijk loop.

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge