Canopywalk in de jungle: Taman Negara, Maleisie

Toen ik in de Taman Negara was heb ik op de langste hangbrug in het oerwoud van Maleisie gelopen. Zo’n hangbrug wordt een canopy genoemd. Deze brug was 530 meter lang en zo’n 25 tot 40 meter hoog.

De Canopywalk in de Jungle

Als je op die brug loopt heb je een super zicht op de flora en fauna van het park. Je hoort veel geluiden van alle vogels en andere dieren die er leven. Jammer genoeg heb ik geen dieren gezien terwijl ik op de canopy liep, wel heb ik die gezien op de avond ervoor toen we een nachtwandeling maakten. We zagen toen allerlei insecten en kleine dieren en reptielen.

Canopywalk in de Jungle van de Taman NegaraWil je deze blog lezen in het engels? Klik dan hier

We begonnen in de ochtend te lopen, het weer was er super voor. Juist in de ochtend heb je een super lichtinval in de oerwoud tussen de bomen door. De brug gaat van boomstam naar boomstam. De tussenstukken zijn zo’n 40 a 50 meter telkens. Om de boomstam zit een plateau en daar kun je dan even rusten of bijkomen van de hoogte waar je over gelopen hebt. Je kunt daar even om je heen kijken, genieten van het moment en mooie foto’s maken.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Canopywalk hoog door de boomtoppen

Het was echt super om te doen. Je hebt ongelooflijk mooie vergezichten door de boomtoppen heen. Ze willen niet hebben dat je stil blijft staan op een stuk brug dus al lopend heb ik uiteraard wel wat foto’s gemaakt. En ik heb mijn voorganger gevraagd een foto van mij te maken 🙂

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Het stuk van de hangbrug waar je op loopt is ongeveer 30 cm breed. Dus je voeten zou je net naast elkaar kunnen zetten. Maar als je loopt in een rechte lijn, dus je voeten voor elkaar blijft zetten is beter zodat je het gewicht goed verdeeld. Daar gaat de hangbrug minder door wankelen.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Het is een vreemde gewaarwording om een stuk door boomtoppen te lopen. Als je naar beneden kijkt besef je elke keer weer dat je zo hoog zit. Dit terwijl de bomen nog zover boven je uit steken en het soms net is alsof je gewoon op de grond staat.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

De jongen die achter mij liep had hoogtevrees. Hij had het erg moeilijk en kreeg het steeds warmer. De jongen achter hem, zijn eigen reisgezel, liep niet met de voeten voor elkaar maar liet de hangbrug nogal wiebelen. Zelf kreeg hij het ook niet helemaal voor elkaar om rustig te lopen. Nadat ik hem uitlegde hoe ik liep ging het hem en stukje beter af. Hij dankte me later voor mijn uitleg 🙂

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Nu ik deze blog schrijf en dus foto’s zoek van waar ik over schrijf kom ik erachter dat ik geen foto’s heb genomen van de tussenstukken waar we bij de bomen staan. De houten plateau’s en de boomstam. Ik heb maar 1 foto waarop een klein stukje te zien is van de omranding van het plateau.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Op een gegeven moment steeg de hangbrug een aantal meters. Je ziet de brug een behoorlijke klim maken, ik dacht even dat het erg moeilijk zou worden om dat omhoog te lopen. Super om te zien hoe ze dat opgelost hadden. Ze hadden gewoon een trap in de brug gemaakt.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

Ik heb ook nog een klein filmpje gemaakt van tijdens het lopen over de brug, ging wel moeilijk omdat je natuurlijk de brug vast wil houden maar ook je tablet niet wil laten vallen 🙂 Het is dus een beetje een schokkerige film geworden maar geeft toch een leuk beeld!

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge