De Zandduinen en de Fairy Stream – Mui Ne, Vietnam

Als je naar Mui Ne gaat in Vietnam is het meest aangeboden tripje wat je ziet de Zandduinen en de Fairy Stream bezoeken. Dus ja, ik had er al over gelezen en wilde daar natuurlijk ook naartoe!!

Zoals overal in Azië zitten er verschillende reisbureau’tjes in het toeristische gebied en is een trip al snel geboekt!

Toen ik waar was kwam ik Babette weer tegen, we lagen eerder die dag naast elkaar in de sleeperbus van Ho Chi Minh City naar Mui Ne. Samen boekten we deze trip voor de volgend dag!

De Zandduinen en de Fairy Stream

De volgende ochtend heb ik heerlijk aan het zwembad gespendeerd. Zo nu en dan een beter hotel is toch echt wel fijn!!

Dit is het Tien Dat Hotel in Mui Ne en die heeft verschillende gradaties. Ik zat alsnog het goedkoopst, ze hebben ook nog een hotel aan het strand. Ik vond deze al heerlijk met een super zwembad!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne Vietnam

Ik had heerlijk gelegen en in het restaurant at ik een heerlijke salade voordat ik naar het reisbureau ging waar we zouden worden opgepikt. De groep werd daar nog uitgebreid met een Duitser en een Nieuw Zeelander. Even later werden we opgepikt in een jeep en kon de trip beginnen!!

De Zandduinen en de Fairy Stream

Mui Ne, Vietnam

Op een gegeven moment moesten we uitstappen en de chauffeur wees een kant op. Daar moesten we naartoe lopen.. Ik snapte het niet gelijk maar we begonnen maar te lopen tussen de huizen door, langs de tuinen.  We moesten naar het eind van het stroompje lopen en weer terug komen, hij wachtte ons hier op. Ik snapte het niet helemaal maar we begonnen maar te lopen. We liepen tussen de huizen door en konden bij de mensen in de tuin kijken… voor wat ze dan hier als tuin hebben.. Het is meer een opslag over het algemeen 🙂

Aan het eind van de pad kwamen we dan toch echt bij een stroompje uit!!

Schoenen uit en lopen dan maar!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Het zachte zand tussen je tenen, heerlijk!!

Fairy Stream – Mui Ne

Dus we deden onze schoenen uit en namen ze mee, ik kan ze altijd handig hangen aan mijn tas 🙂 Dus we begonnen stroomopwaarts te lopen. Het is een heel ondiep stroompje en het water is niet koud en het zand er onder is verrassend zacht! We hebben echt wel een heel stuk gelopen en het werd niet dieper, het bleef een cm diep e het water stroomde langzaam stroomafwaarts.

Het liep heerlijk!!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne
En ziet dat er niet gaaf uit?

De omgeving is ook al in een sprookje – Mui Ne

Ik denk dat we zo’n 15 a 20 minuten aan het lopen waren toen we meer mensen tegen kwamen. Zij kwamen terug lopen en hadden gezien waar wij nog naartoe gingen. Ik was nogal slecht voorbereid en wist eigenlijk niet waar we naartoe gingen 🙂 Het stroompje werd naar mate we verder kwamen wel steeds smaller en uiteindelijk ook iets dieper.

Het zachte zand werd iets ruwer en er kwamen meer stenen tussen te zitten. We liepen zo heerlijk op dat zachte zand dat het nu wel even weer oppassen was waar je je voeten neerzette. Er kwamen nog meer rotsen in zicht en toen zagen we ook het eind. Daar waar we naartoe liepen was een kleine waterval 🙂

Je kunt wel zeggen net zo klein als het stroompje al was bleek de waterval aan het eind ook te zijn.

We maakten uiteraard een aantal foto’s en toen ik mocht poseren verloor ik net op dat diepste moment mijn zonnebril.. Samen hebben we gezocht met onze voeten en vonden we hem ook nog weer terug!!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Toen we weer terugkwamen stond de chauffeur ons uiteraard nog netjes op te wachten en konden we instappen om verder te gaan naar de Witte Zandduinen!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Onderweg naar de Zandduinen – Mui Ne, Vietnam

We reden langs de kust en we kwamen op een aantal plekken langs geweldige uitzichten. Men leeft hier van de zee en dus liggen er overal boten voor de kust.

Dat geeft toch echt wel gave beelden, vind je ook niet?

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

We besloten alle 4 dat we gingen wandelen in plaats van een four wheel drive te huren. We begonnen te lopen en ons doel was om de hoogste top te gaan opzoeken! Het was best warm en nadat we een aantal foro’s hadden genomen besloten we om naar beneden te rennen 🙂 Lekker spelen in die grote zandbak!!

Omdat we niet wisten hoe diep we in het zand zouden zakken gingen we hand in hand 🙂 Ik ging naar beneden met de Nieuw Zeelander Greg en het viel best mee met het wegzakken dus Babette besloot in haar eentje naar beneden te rennen!
Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

We zijn hierna over de rug van een hoge zandduin weer terug gelopen

Ik vond het uitzicht over deze duinen echt super!!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

De Gele Zandduinen – Mui Ne, Vietnam

We gingen nu naar de Rode Zandduinen!! We zouden hier de rest van de middag blijven om ook de zonsondergang te gaan zien. We besloten om een paar matjes te gaan huren zodat we van de duinen konden afglijden! Wat leuk zeg!

Er waren wat kinderen en een vrouw die ons hielpen om het matje goed onder ons te krijgen. Ik probeerde eerst zelf maar ging bijna over de kop 😉 Met een beetje hulp ging het super!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Het trucje leren

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Als je eenmaal goed zat dan kreeg je een duwtje en gleed je van de zandduin af, hoe leuk is dat!! Het ging nog best snel en daardoor was het ook echt wel leuk!

Toen het tijd was om de zonsondergang te gaan bekijken gaven we de gehuurde matjes terug en zochten we een mooi plekje!

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

De Amerikaanse Babette en ik

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Omdat het iets langer duurde voordat de zon onderging dan verwacht kwamen er allemaal ideetjes naar boven om leuke foto’s te maken.. Ik heb dus een hele serie met verschillende poses #fun

Ik heb een heerlijke dag gehad in Mui Ne. 

En die herinnering kwam dagen later nog uit mijn tas!! #zand

Fairy Stream and Sand Dunes - Mui Ne

Zonsondergang bij de Rode Zandduinen

Vond je dit een leuke tip?

Deel hem dan voor anderen!

De Zandduinen en de Fairy Stream – Mui Ne, Vietnam

Deze blog werd ook gepubliceerd in de second issue of Travel Chronicles

Wil je meer lezen over Vietnam?

The Cu Chi Tunnels

Canyoning in Dalat

Tai Chi bij het Hoan Kiem meer – Hanoi

Of kan ik je inspireren om naar El Nido in de Filipijnen te gaan?

Eiland Hoppen bij El Nido, Palawan – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld kan genieten dan dat ik dat doe!!

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge