En dan heb je een lekke band met de tricycle – De Filipijnen

Toen ik in Moalboal was nam ik een tricycle naar de Kawasan watervallen. Onderweg merkte ik al aan de chauffeur dat hij afgeleid was en ik kreeg het idee dat er iets niet goed was. Nog een stukje verder was hij zeker van zijn zaak en stopte hij. Het was op een weg in the middle of nowhere… Maar hij stopte net bij dat ene keetje..

Het duurde niet lang voordat ik door had wat er aan de hand was. We hadden een lekke band en net bij dit keetje waar een man de hele dag een beetje rondhing kon je je band laten plakken!!

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle

Moalboal – De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik moest uit de tricycle en al snel lag er een blok hout onder de tricycle om zo de band eronder weg te kunnen halen. De man van het winkeltje was ook al druk in de weer met vanalles. Ik zag zo snel nog niet hoe deze band gemaakt ging worden maar dat werd snel duidelijk.

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

De dingen die gedaan werden waren niet van deze tijd en zodoende herkende ik het niet zo snel. Ik was echt zo verbaasd over de gang van zaken dat ik de hele tijd met open mond heb staan kijken. Ze hadden een stuk band van een grote truck, daarin lag water en daarmee lokaliseerden ze de lek.


Hij had het lek snel gevonden maar checkte voor de zekerheid toch even de hele band.

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En toen zag ik iets branden bij zijn shop

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik weet niet precies wat het was maar de eigenaar van de shop haalde het naar buiten en begon de binnenband daarin te verwarmen. Hij legde het er heel strak overheen en verhitte het voor een tijdje. Hij drukte er wat op en hield dat ook nog weer een tijdje vast, wat het was weet ik niet eigenlijk  maar voor ik het in de gaten had was het klaar en was het lek gedicht!

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Hij maakte het nog even schoon met wat water en ik kon zien dat hij het zelfs gemerkt had met een letter. Ik zag er een M instaan… op 1 van de eerste foto’s zie je ook een M op die band die aan zijn shop hangt.

Geweldig toch? Sluikreclame?

En dan heb je een lekke band met de tricycle - De Filipijnen

Ik vond het super om even te zien hoe snel ze een lekke band fixen terwijl je nog aan d ekant van de weg staat.. In the middle of nowhere!!


En het kostte maar liefst 30 Peso…

Wil je meer lezen over mijn reizen in De Filipijnen?

Of kan ik je inspireren om naar Sri Lanka te gaan?

Op safari in Kaudulla National Park – Sri Lanka

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge