Sigiriya, Lion Rock beklimmen – Sri Lanka

Op rondreis in het geweldige Sri Lanka kan een bezoek aan de enorme Lion Rock van Sigirya niet ontbreken!! Ik ging er uiteraard ook helemaal naar boven om van het geweldige uitzicht te genieten. Een beetje teleurgesteld was ik wel dat toen ik ernaar toe reed het regende… Je snapt wel wat dat met het uitzicht deed ..

Rondom en op de Lion Rock liggen de ruïnes van de oude stad Sigirya. De ruïnes bestaan uit delen van het oude zomerpaleis en winterpaleis. Het is een immens bouwwerk uit een ver vervlogen tijd.

Als je in de omgeving rijdt zou je van ver al de grote rots uit de jungle moeten zien steken, dat was voor mij dus iets minder. Door de wolken zag ik wel dat het een enorme rots moest zijn. Wat mij meer opviel was het vogeltje wat zielig in de regen op een takje zat…

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka
Smyrna IJsvogel (White Throated Kingfisher)

Ik voelde het uiteraard als een uitdaging om er wel op te klimmen. Ik hoorde van een aantal dat ze toch niet helemaal naar boven waren gegaan maar bij de laatste opgang waar de grote leeuwenpoort staat zijn gestopt. Ook vanaf daar heb je al een geweldig uitzicht over de omgeving.

In eerste instantie zijn we, mijn gids en ik, even het museum in geweest en daarna de tuin door. De gids ging toen niet meer mee en zou ik aan de andere kant weer treffen op een andere parkeerplaats. De tuinen zijn mooi geweest, dat kun je zo zien. Vele verschillende facetten en met verschillende waterpartijen moet het heerlijk vertoeven zijn geweest in deze tuin.

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Uiteindelijk kom je bij de rots aan en stap je de trap op. Er zijn verschillende plateaus en dus kun je telkens nog even genieten van de omgeving onder dat je weer op adem komt.

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Het was gelukkig wel droog toen ik aan mijn klim begon…. ik was vroeg dus super warm was het nog niet. Het zal zo rond de 30 graden zijn geweest. Dus een beetje inspanning met die luchtvochtigheid en droog hou je het alsnog niet 🙂

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Achter de afscherming (helemaal boven in de foto) zaten muurschilderingen, fresco’s. Er mochten geen foto’s gemaakt worden en er stond tevens beveiliging bij…dus ik heb het ook maar niet geprobeerd. De flits is uiteraard schadelijk voor de freso’s.

De zon ook natuurlijk en daarom is het nu afgeschermd.

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Geweldig als een hond ligt te poseren bij dit super uitzicht?

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

En toen was ik aangekomen bij de leeuwenpoort. De laatste lange trap nog en dan was ik bij het paleis van koning Kasyapa!!

Niets ontbrak eraan bij dat paleis! En dan kun je inderdaad denken aan mooie tuinen, waterpartijen en een zwembad. Dat op die hoogte …en dat in de 5e eeuw!! Die koning Kasyapa had het goed voor elkaar!

Het is allemaal in verval geraakt en er is weinig van over… Maar als je er zo loopt kun je er zeker nog een beeld van vormen hoe geweldig plekje dit moet zijn geweest, met een beetje fantasie!

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Toen ik boven was kon ik nog steeds niet heel erg ver kijken. Dat is natuurlijk wel erg jammer..

Toch vond ik het geweldig om te doen en om te zien.

Het is een unieke plek in de wereld als je het mij vraagt!

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

Sigiriya, Lion Rock beklimmen - Sri Lanka

En dan mag je weer beginnen aan die tocht naar beneden 🙂

Sigiriya, Lion Rock beklimmen – Sri Lanka

Was jij hier al eens geweest?

Of heb jij een andere indrukwekkende rots beklommen?

Bekijk mijn reisroute eens van mijn 10 daagse rondreis?

Ik heb nog maar weinig gedeeld van deze reis helaas. Wel was ik op tweede kerstdag, exact 12 jaar na de tsunami, op die plek waar het noodlot toesloeg. Ik sprak daar met een overlevende en zij vertelde mij haar persoonlijke verhaal.

Kan ik je wel inspireren om naar Azie te gaan?

Een must: Rickshaw Rit door Chandni Chowk – Delhi, India

2 Dagen Hiken nabij Hsipaw – Myanmar

Kookles bij Red Brigde – Hoi An, Vietnam

Duiken bij Sipadan #1 Spot in the World volgens CNN Travel

Freedom Island – Koh Rong Samloem – Cambodja

En wat dacht je van deze nachtelijke uitdaging?

Trekking naar de top van Mt. Pulag – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe!!

Share
Tags:,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge