De mooiste zonsondergang van Luang Prabang – Laos

Als je rondreist zie je altijd veel mooie zonsopkomsten en zonsondergangen vanaf plekken die door andere reizigers geprezen worden. Op veel trips die je boekt zijn ook dit soort momenten opgenomen. Bijvoorbeeld bij Angkor Wat in Cambodja op de eerste dag zag ik een geweldige ondergang maar ook bij de Zand Duinen in Mui Ne, Vietnam werd er gewacht totdat de zon onderging.

Toen ik in Laos was hoorde ik veel mensen praten over de zonsondergang vanaf Phu Si Mountain, ook wel als Phou Si geschreven. Dit zou de mooiste zonsondergang van Luang Prabang zijn. Phu Si is een heuvel midden in het super leuke stadje Luang Prabang. De heuvel is 100 meter hoog en het is een lokale religieuze plek. Er staat een tempel op de berg namelijk en er zijn verschillende Boeddhistische beelden en offerplekken te vinden.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Phu Si Mountain

Aan de overkant van de weg zit de Royal Palace en natuurlijk ook weer een Boeddhistische tempel. Deze tempel is Haw Pha Bang. Ik heb de middag gebruikt om deze twee plekken te bezoeken.

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
Royal Palace
The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
Buddhist Temple Haw Pha Bang

Aan het eind van de middag kocht ik een kaartje om de berg Phu Si op te gaan. Het kaartje kostte mij 10.000 Kip en dat is zo’n 2 euro.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

#Actief #Gezond

Er zijn meerdere manieren om boven te komen. Ik koos degene aan de hoofdweg. Er staat dat je 190 treden naar boven gaat maar in mijn herinnering waren er dat wat meer.. Ik dacht zo rond de 300 🙂 In mijn herinnering was het 190 naar boven naar een uitzichtpunt op het stadje en dan nog 138 naar boven voor de tempel What Chom Si.

Er is aan de andere zijde ook een mooie route, deze biedt meer uitzichten op de omgeving.

Mooiste Zonsondergang van Luang Prabang

 Ik was er vroeg en had dus de plek nog redelijk voor mij alleen. Ik zocht een mooi plekje uit om de zonsondergang vanaf te bekijken.  Ook zonder dat de zon al ondergaat is het een mooi uitzicht.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Nam Khan Rivier

Wees je ervan bewust dat het geen plekje is waar jij rustig en alleen de zonsondergang kan gaan bekijken. Deze plek wordt overal beschreven en dus heel veel mensen komen rond dit tijdstip naar boven om te genieten van het uitzicht.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Ik heb wel een uur zitten wachten..  Ik had een super uitzicht dus heel erg vond ik het niet. Ik had wat te drinken en te eten bij mij. Er is uiteraard geen winkeltje op de berg dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. De berg begon vol te stromen en toen het eindelijk zo ver was stond de berg dan ook helemaal vol met toeristen die een glimp probeerden op te vangen van de zonsondergang.

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Dit is toch een geweldig uitzicht?

Mooiste zonsondergang van Luang Prabang

Ik vond het zeker de moeite waard om naar boven te klimmen. Het is niet zo super hoog met maar zo’n 100 meter en met 35 graden is het de moeite waard om je tijd te nemen. Anders kom je zo bezweet boven 🙂

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 
De tempel die op de berg staat is leuk maar zeker niet de moeite waard om voor naar boven te lopen. Hij staat op een geweldige locatie.  Van binnenuit de tempel had je nog mooie doorkijkjes naar buiten wat het natuurlijk wel heel mooi maakt! Ik kon het niet goed op de foto krijgen helaas…

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 Ik vond het een geweldige manier om een heerlijke dag in Luang Prabang af te sluiten!
Mijn tip: Als jij ook wil genieten van de mooiste zonsondergang van Luang Prabang
ga dan op tijd naar boven
Zoals je hieronder ziet wordt het nogal druk 🙂

The Beautiful Sunset on Mount Phu Si in Luang Prabang
 Nog steeds toeristen die de zonsondergang bekijken

Ook ben ik iets eerder naar beneden gelopen zodat ik niet in de menigte kwam te lopen 🙂

Dit doe je natuurlijk aan het einde van je dag. Als je nog een super leuke trip zoekt denk dan eens aan deze leukste activiteit in Luang Prabang van All Day Every Daisy.

Zij ging namelijk het veld in om rijst te oogsten maar daar hield het niet op, ze gingen ook vanaf het veld het hele proces af totdat het ene korreltje rijst dan echt klaar was om gegeten te worden!!

Vind jij deze sunset ook de moeite waard?

Deel dan deze trip!!

Wil je meer lezen over Laos?

Tuben in Vang Vieng – Laos

De Mysterieuze Vlakte der Kruiken – Phonsavan, Laos

De Helblauwe Kuang Si Waterval, Luang Prabang

Best View!! Toilet in Laos

Verslag: Mijn reis door Laos

Of kan ik je inspireren om te gaan lopen? Ik liep namelijk een pelgrimstocht van 780 km!!

Lees mijn eerste deel eens!

First 200K of the Camino Frances – Spain

 

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Share
Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge